Nem mindegy, mit kensz magadra! - Így válassz hidratálót a bőrtípusod szerint!

Így válassz hidratálót a bőrtípusod szerint!

A hidratálás az egyik legfontosabb lépése a bőrápolási rutinnak, hiszen segít megőrizni a bőr egészségét, rugalmasságát és ragyogását. De nem mindegy, hogy milyen hidratálót használsz, hiszen a bőrtípusodnak megfelelő összetevőkkel érheted el a legjobb eredményt. Lássuk, mire érdemes figyelned, amikor hidratálót választasz!

Száraz bőr

A száraz bőr kevesebb faggyút termel, mint az átlagos, ezért könnyen elveszíti a nedvességet és kiszárad. A száraz bőr érzékeny, érdes, feszül és hajlamos a hámlásra és a ráncokra. A száraz bőrnek olyan hidratálókra van szüksége, amelyek gazdagok olyan összetevőkben, amelyek megkötik és megtartják a vizet a bőrben, valamint táplálják és puhítják azt. Ilyen összetevők például a hialuronsav, a glicerin, az urea, a tejsav, az E-vitamin, a ceramidok és a shea vaj.

Termékajánló:

  • Pyunkang Yul Nutrition Cream: Ez egy tápláló arckrém, amely mélyen hidratálja és regenerálja a száraz bőrt. Tartalmaz méhviaszt, amely segít megóvni a bőr nedvességtartalmát, valamint gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatású növényi kivonatokat. A krém sűrű állagú, de könnyen beszívódik és nem hagy zsíros érzetet
  • Benton Snail Bee High Content Steam Cream: Ez egy multifunkcionális arckrém, amely csiganyálka kivonatot és méhmérget tartalmaz. Ezek az összetevők segítenek javítani a bőr textúráját, csökkenteni a ráncokat és feszesíteni a bőrt. A krém emellett nyugtatja és hidratálja a száraz és irritált bőrt. A krém könnyű állagú, de gazdag formulájú.

Zsíros vagy kombinált bőr

A zsíros vagy kombinált bőr túlzottan sok faggyút termel, ami eltömítheti a pórusokat és pattanásokat okozhat. A zsíros vagy kombinált bőr fényes, olajos és hajlamos a mitesszerekre és gyulladásokra. A zsíros vagy kombinált bőrnek olyan hidratálókra van szüksége, amelyek könnyűek, nem komedogének (nem tömítik el a pórusokat) és mattítják a bőrt. Ilyen összetevők például az aloé vera, az niacinamid, a zöld tea, a szalicilsav és a kén.

Termékajánló:

  • Cosrx Oil-Free Ultra Moisturizing Lotion: Ez egy olajmentes hidratáló lotion, amely hidratálja, de nem zsírosítja a bőrt. 70% nyírfalevet tartalmaz, ami segít megnyugtatni és hidratálni a bőrt, valamint citromfű kivonatot, amely frissíti és mattítja a bőrt. A lotion könnyű állagú és gyorsan felszívódik.
  • Isntree Green Tea Fresh Toner: Ez az antioxidánsokban gazdag toner felfrissíti, kiegyensúlyozza és hidratálja a zsírosodásra hajlamos bőrt. A benne lévő zöld tea kivonat  szabályozza a faggyútermelést és megnyugtatja a bőrt.

Normál bőr

A normál bőr kiegyensúlyozott – a faggyú és a nedvesség egyensúlyban van –, tehát nincsenek száraz foltok, zsírosabb részek az arcon. A normál bőr vérkeringése megfelelő, a pórusok finomak, szinte láthatatlanok, a bőrfelszín puha, lágy, enyhén rózsaszínű. A bőrtípusok közül ez a típus jól tolerálja a környezeti hatásokat, a krémeket, nem hajlamos az érzékenységre. A normál bőrnek olyan hidratálókra van szüksége, amelyek megőrzik az optimális állapotát, és nem tartalmaznak túl szárító vagy túl zsírosító anyagokat. Ilyen összetevők például az E- és az F-vitamin, valamint a fényvédő.

Termékajánló:

  • Beauty of Joseon Dynasty Cream: Ez egy hidratáló és ránctalanító krém, amely történelmi ihletésű formulával készült. Tartalmaz ginzeng kivonatot, amely serkenti a vérkeringést és javítja a bőr rugalmasságát, valamint méhviaszt, amely segít megvédeni a bőrt a külső káros hatásoktól. A krém selymes és gazdag állagú, de nem hagy ragacsos érzetet
  • Muldream Vegan Green Mild All In One Moisturizer: Ez egy vegán hidratáló krém, amely minden bőrtípusra alkalmas. Tartalmaz zöld tea kivonatot, amely antioxidáns hatású és nyugtatja a bőrt, valamint centella asiatica kivonatot, amely segít javítani a bőr textúráját és csökkenteni a gyulladást. A krém emellett SPF 50 fényvédőt is tartalmaz, így védi a bőrt az UV-sugárzástól. A krém könnyű és hidratáló állagú

Érzékeny bőr

Az érzékeny bőr túlreagál a környezeti hatásokra, a kozmetikumokra vagy az allergénekre. Az érzékeny bőr piros, viszket, ég, húzódik és irritált. Az érzékeny bőrnek olyan hidratálókra van szüksége, amelyek gyengédek, hipoallergének, illatanyag- és alkoholmentesek, valamint nyugtatják és védik a bőrt. Ilyen összetevők például az aloe vera, a kamilla, a körömvirág, az allantoin, a pantenol és a bisabolol.

Termékajánló:

  • PURITO Centella Green Level Recovery Cream: Ez egy nyugtató és regeneráló krém, amely 50% centella asiatica kivonatot tartalmaz. Ez az összetevő segít javítani a bőr sebgyógyulását, csökkenteni a hegeket és a gyulladást. A krém emellett niacinamidot és E-vitamint is tartalmaz, amelyek segítenek halványítani a pigmentfoltokat és erősíteni a bőr védőrétegét. A krém nem tartalmaz illatanyagot, alkoholt vagy mesterséges színezéket, krémes és gazdag állagú.
  • Haruharu Wonder Black Rice Hyaluronic Cream: Ez egy hidratáló és antioxidáns krém, amely fekete rizs kivonatot tartalmaz. Ez az összetevő segít megvédeni a bőrt a szabadgyököktől, javítani a bőr rugalmasságát és ragyogását. A krém emellett hialuronsavat is tartalmaz, ami segít megkötni és megtartani a nedvességet  a bőrben. A krém nem tartalmaz illatanyagot, alkoholt vagy parabént. Könnyű és selymes állagú.

Ne feledd: a hidratálás mellett fontos az is, hogy rendszeresen tisztítsd és ápold a bőröd más termékekkel is, például tonikkal, szérummal vagy maszkkal!