Neked is száraz a kezed télen, de a kézkrém nem elég? Íme, mit tehetsz!

Nincs többé reménytelennek tűnő küzdelem. Legyen a kezed pihepuha és selymes. Segítünk, hogy hogyan.

Nemrég, amikor a barátnőm nálam járt, elég rossz állapotban volt a keze. Nagyon száraz volt és pergamenesen hámlott a bőre. Ilyen esetekben hiába kenegeted a kezed kézkrémmel, az gyakran nem sokat segít (esetleg hosszú, kitartó használat után). Amikor hideg van, és fúj a szél, nem kell sok ahhoz, hogy a bőröd ilyen állapotba kerüljön.

Mit tehetsz, ha szeretnéd a kezeden lévő száraz bőrt gyorsan rendbe hozni?

1. Kezdd enyhén hámlasztó hatású, gyengéd tonerrel az ápolást!

Miért?
Mert ha az elhalt, száraz bőr egy része nem áll az útjában a táplálásnak és nem szívja e tápanyagokat feleslegesen az élő bőr elől, akkor gyorsabban jön rendbe a kezed.

És miért toner?
Mert a a toner egyszerre gyengéd, és nyugtatja a bőrödet, ugyanakkor előpuhítja, hogy aztán jobban magába tudja szívni a nedvességet.

Melyik tonert ajánljuk?
Benton Aloe BHA Toner

2. Használj szérumot és esszenciát!

Ha az arcodon természetes, hogy extra tápláló hatású kozmetikumokat használsz, akkor a kezed is megérdemli, amikor bajban van. Különösen hasznosak lehetnek azok a szérumok, amik Centella Asiaticát, propoliszt, csiganyálat, hialuronsavat tartalmaznak.

Mivel a toner után a kezed most különösen befogadó a hatóanyagokra, mindaz az ápolás, amit ebben a lépésben adsz neki, duplán hasznosul majd.

Melyik esszenciát ajánljuk?
Benton csiga-méh esszencia

3. Válassz ceramidos hidratálót!

A ceramidos hidratáló nedvességmegtartó réteget képez a bőrödön, és az a nedvesség, amit a bőrödbe juttatsz, nem párolog el, a hidratáló hatás még sokáig a bőrödnek dolgozik.

Melyik hidratálót ajánljuk?
Pyunkang Yul ATO Blue Label krém
COSRX Balancium Comfort ceramidos arckrém - arckrém, de a test bármely részén használható

Extra tipp:
​A kedvenc hidratáló és tápláló fátyolmaszkod tasakjában mindig marad extra szérum, használd a kezedre! A Benton csiga-méh maszkja például csodákat művel a bőröddel.

A kezeden lévő bőr sokat elárulhat a korodról. Minél jobban és tudatosabban ápolod, annál tovább megőrzöd a puha selymességét és az egyenletességét.