Mit tehetsz, hogy a bőröd befogadóbb legyen a krémekre?

Szuper tippek a hatékony koreai bőrápolási rutinodhoz


Azt már sokan tudják, hogy a koreai bőrápolás hihetetlenül jót tesz a bőrnek, és hogy sok lépésből áll. Tele van jobbnál jobb hatóanyagokkal. Csakhogy ahhoz, hogy a bőröd a legjobban hasznosíthassa ezeket a hatóanyagokat, nem mindegy, hogy hogyan állítod össze a bőrápolási rutinodat.

Mit tehetsz azért, hogy a legjobbat hozd ki a koreai bőrápolási rutinodból?

1. Kétlépéses arctisztítás

Ha nincs megfelelő arctisztítás, akkor bőrápolásról sem beszélhetünk. Teljesen mindegy, milyen krémeket használsz, hiszen a hatóanyagok nem tudnak beszívódni, a pórusaid pedig tele vannak, és könnyen alakulnak ki mitesszerek, pattanások.

Az első tisztítási lépés az olajos arctisztító, a második a krémes/habos, így tiszta, befogadó és puha bőrrel léphetsz tovább azzal a boldog tudattal, hogy készen állsz a folytatásra, és nem vesztegeted el a jobbnál jobb krémeket.

2. Hámlassz

A hámlasztás az egyik legjobb dolog, ami a bőröddel történhet, ha odafigyelsz arra, amit csinálsz. Azaz nem hámlasztasz túl, használsz napvédőt, és a bőrödnek megfelelő peeling kozmetikumot választod.

Ami miatt nagyon sokat számít, az az, hogy eltávolítja a legfelső, elhalt hámréteget, szabad utat adva aztán a hatóanyagoknak, amik így már mélyen be tudnak szívódni.

3. Toner

A toner a legjobban alábecsült kozmetikum a koreai bőrápolásban. Előnedvesíti a bőrödet, amitől az több hatóanyagot lesz képes beengedni és megkötni. Nem mellesleg hidratál és nyugtat, szemben az Európában ismert alkoholos, kifejezetten bőrszárító tonikokkal. A krémed most már „jobban csúszik”.

4. A sűrűség szerint rétegezz

Amikor nem tudod, hogyan vidd fel a szérumokat, ampullákat, esszenciákat, lotionöket, krémeket, akkor a legjobb, ha a sűrűség szerinti rétegezés alapelvét követed. Kezdd a legfolyékonyabbal, és aztán haladj az egyre sűrűbb fele. Ha fordítva tennéd, a bőröd hamarabb elnehezedne, és az egyre következő rétegek egyre nehezebben jutnának lefelé.

5. BB primer és BB krém

A BB krémek rengeteg plusz hatóanyagot juttatnak a bőrödbe, már csak ezért is érdemes használni őket (meg persze a szebb bőrképért). Hogy ezt a jótékony tulajdonságát kihasználd, inkább koreai primert válassz elé, ami valóban átengedi a hatóanyagokat, mert nem egy réteget képez a bőrödön.

Használod ezeket a tippeket?