Mit tehetsz, ha leégtél? Mármint a napon…

7 + 1 tipp, hogy így csillapítsd az égő, fájó érzést és regeneráld a leégett bőrödet.

Leégni nagyon könnyű. Pláne nyáron. És amikor már megtörtént a baj, az fáj és ég és hámlik. Naná, hogy mielőbb szeretnél megkönnyebbülni. Összeszedtük a legjobb tippeket, hogy mielőbb jobban érezhesd magad. Válaszd ki a kedvenced, és regenerálódj gyorsan!

1. Hideg víz, tényleg?

Amikor ég a bőröd, biztosan te is hűvös, hideg vízre vágysz. Nem véletlenül. A hideg víz enyhíti a tüneteket. Ami fontos, hogy ne legyen jeges a víz, mert azzal csak még jobban lesokkolod az amúgy is megkínzott bőrödet. A gyakran cserélt, hűvös borogatás segít a forróságot lejjebb húzni.

2. A zabpehely ajándéka

Ha sokkal nagyobb területen égtél le, mint amennyit borogatni tudsz, akkor jöhet a hideg, zabpelyhes fürdő. Minél finomabb szemcsés, annál jobb. Ha nincs otthon zabpehelyliszt, akkor egy turmixgépben könnyen ledarálhatod a szemcséket.

3. Használj zöld teát!

A zöld tea nem csupán megnyugtatja a bőrödet, de a napsugarak káros hatását is tompíthatod vele. Hűtsd le, és borogasd vele a bőröd. Meghálálja majd.

4. Pakolás kukorica keményítőből

Sajnos nem ülhetsz egész nap a kádban. Egy pakolás viszont tökéletesen jól jön. A kukorica keményítő vízzel vagy zsírszegény tejjel fantasztikusan felüdítheti a bőröd.

5. A csiga csodafegyvere neked is jól jön

A Benton csigagéles esszenciája nem „csak” tüneti kezelést ad, hanem regenerálja is a bőrödet és gyorsítja a gyógyulást. Azért persze a hűsítő hatás sem mellékes.

6. Kerüld a szappan és a tonikokat!

A szappan és a tonikok most az ellenségeid. Légy olyan gyengéd a bőrödhöz, amennyire csak lehetséges, és kerülj mindent, ami száríthatja.

7. Van otthon krumpli vagy uborka?

Reszeld le őket, és mehet is nyersen a bőrödre. Imádni fogja.

+ Mit tegyél a lepedődre?

És persze szeretnél aludni, de bármi is ér az égő bőrödhöz, az rettenetesen fáj. Ha egy kevés kukorica keményítőt szórsz a lepedődre a fájdalom egy kicsit csökken.