Mit tehetsz a duzzadt, táskás szemekkel?

A legprofibb tippek, hogy a táskák ne a szemeid alatt legyenek…


Olyan sokszor kaptam már meg ezt a kérdést, hogy emiatt folyton kereső módban vagyok, és tudni akarok mindent, ami működik. Mert mindenkinek jár, hogy elégedetten nézhessen a tükörbe. De gyorsan a lényegre térek, mert tudom, hogy arra vagy kíváncsi.

Mi okozza a táskákat a szemeid alatt?

A tudomány mai állása szerint (mert időnként nagyot fordul a világ, szóval lehet, hogy lesznek még itt meglepetések) több oka is van annak, hogy táskás a szemed.

Kezdjük a legtriviálisabb okkal, ami a genetika. (Azért ilyenkor is lehet javítani a helyzeten.)
És persze az életmódod is sokat számít. Az alváshiány és a túl sok só mindenképpen vámot szed.
De a legtöbb táskásodást az idő rovására lehet írni. A bőr a szemeid körül sokkal vékonyabb, ezért a többi résznél előbb látod rajta az idő múlását: azaz az erek sötétsége miatt karikásabb lesz a szemed, ahogy a bőröd áttetszőbbé válik.
Kevesebb lesz a zsír a szemeid alatt, azaz veszít a természetes teltségéből és tartásából, főleg ha hozzátesszük, hogy a szövetek és az izmok a szemeid körül gyengülnek.

Mi tehetsz a táskák eltüntetéséért?

1. Ahogy azt az okoknál említettem is, az alváshiány az egyik fő ellenség, azaz ne adj neki annyi teret! Feküdj le időben, és pihenj eleget.

2. És ha már az alvásról beszélünk, akkor a párnád fontosabb, mint gondolod. A szemeid táskásabbak, ha több folyadékot tart vissza a szervezeted. Hogy ezt megakadályozd, válassz magasabb párnát, így a folyadék nem marad a szemeid alatt.

3. Térjünk át a szemeid megfelelő ápolására. Ez pedig azzal kezdődik, hogy a sminkedet mindig mosd le lefekvés előtt. Az arctisztító olaj hatékony és gyengéd megoldás. Nincs irritáló hatás, plusz baktériumok.

4. Tárold a szemránckrémet a hűtőszekrényben! A krém hűvössége nyugtat, és összehúzza a szem alatti bőrt.

5. Használj kifejezetten táskás szemkörnyékre való szemránckrémet! A koffein tartalom például jótékony hatással lehet rá, de nem az az egyetlen, ami segíthet. Nézz körül itt, és találd meg, mi segíthet neked a legjobban!

6. Reggelente használj hűtött applikátort! A jade roller vagy a gua sha, esetleg a kanál a hűtőben sokat segíthet. Vidd fel a szemránckrémet, majd használj egy kis hűtést! Az eredmény feszesebb bőr.

7. Segíthet a masszázs. A masszázs oxigénnel látja el a területet, és a pangó folyadékot is eloszlathatod. A gyengéd nyirokmasszázs különösen hasznos lehet. Mindenképpen használj krémet, hogy ne nyújtsd feleslegesen a bőrt.

8. A hideg uborkaszelet hűt és hidratál. Ugyanilyen hasznos lehet a hűtött, használt teafilter (a kamilla különösen jó). Hagyd őket egy kicsit a szemeiden, hogy segíthessenek!

9. A napvédelem alap. A megfelelő napvédelem nem a azonnal javít a táskáidon, sokkal inkább alapvető, megelőző szerepe van. A napfény károsító hatását lassítani, és a bőrödet megvédeni az egyik legfontosabb, amit a szemeidért tehetsz.

10. A házi, sós orröblítés tisztítja az orrjárataidat, szintén megszünteti a pangást, és az irritáló polleneket is kitisztíthatod velük. Így a szemeid nem duzzadnak meg annyira.

11. Igyál elég vizet! A víz bizony ebben is segít. A megfelelő nyirokkeringés, a könnyed áramlás segít, hogy a táskáid ne teljenek meg.

12. Fogyassz sok C-vitamint és kollagén tartalmú ételeket. A C-vitamin már önmagában is segít a kollagén termelés fokozásában és a hialuronsav hasznosításában, azaz javul a bőrképed, azaz jótékony a hatása a karikáidra.

Nézz körül a profi szemkörnyék ápolóink között!