Mit keres a szemfesték a hajadban? És jó az neked?

A kifutókról a fürdőszobába, azaz hogyan és mire érdemes használni a szemfestéket a hajadban?

Szeretünk variálni a hajunkkal, és van, hogy a hajunk variál velünk, akár akarjuk, akár nem. Mert mondjuk gyorsabban nő, mint ahogy mi a fodrászt betervezzük. Vagy mondjuk nem ott őszül, ahol azt mi szeretnénk (mondjuk sehol). Esetleg vannak olyan részei, ahol ritkább a hajunk. Vagy akár azok az undok babahajaink rakoncátlankodnak.

Mégis hogy jön a hajhoz a szemfesték?

Ez a cikk most nem a hogyan fesd pigmenttel vagy zselétussal hupikékre a hajad tippről szól, hanem arról, hogyan érhetsz el a kifutók modelljeihez hasonló természetes, nőies hatást natúr színű szemfestékkel gyorsan, egyszerűen és biztonságosan?

De előbb: mihez is kell a szemfesték?

Használhatod a lenőtt hajtöveken is végszükség esetén, de különösen látványos, ha a frizurádat kiemelő melírcsíkokat készítesz vele. Ha imádod a copfot, a repkedő babahajakat beszínezve dúsabbnak tűnik majd a hajkoronád.

Hogyan használd a szemfestéket, és mégis milyet?

Nem is annyira a szemfesték ára vagy a márkája az, ami döntő, hanem hogy pigmentált legyen, és a hajad színéhez illő. Amikor a megfelelőt keresed, ráadásul nem csupán keverheted a színeket, hogy pontosan az elképzelt tónust kapd, de a 3D vagy a színátmenetes hatásért több, egymást kiegészítő árnyalat sokkal izgalmasabb végeredményt garantál.

Egyszerűen fogj egy ecsetet, mártsd a szemfestékbe, majd futtasd át a hajadon!

Itt jön a képbe a pigmentáltság. Egy leheletnyi hajwax a szín felvitele előtt javítja a tapadást, ha úgy éreznéd, a szemfesték nem fogja be a hajad. A szemfesték tartósságát felülről az áttetsző szemöldökspirál is segítheti.

És voilá! Gyönyörű és izgalmas a hajad.

Próbáltad már?