Mire van szüksége a bőrödnek napozás után, még akkor is, ha használsz napvédő krémet?

Tudod, hogy a napozás hatással van a bőrödre. De azt is tudod, hogyan gondoskodj a bőrödről ezután?


Annyi jó dolog van a nyárban és a napsütésben. Hát persze, hogy nem akarod kihagyni. És nem is kell. Ha a napvédelemről gondoskodtál, akkor nagyon sokat tettél magadért és az egészségedért.

De mit tehetsz azért, hogy a bőröd megkapja, amire szüksége van napozás után?

1. Hidratálj, kívül és belül!

Pótold a nedvességet, méghozzá a lehető legjobb hidratáló anyagokkal. Belsőleg a gyümölcslevek és az üdítők helyett a tiszta vizet és a kókuszvizet ajánljuk. A kókuszvíz különösen hasznos. A második világháború alatt még infúzióként is használták szükség esetén. Napozás után is jó szolgálatot tesz.

Külsőleg még a napozás alatt érdemes hidratáló arcpermetet használnod, otthon pedig jöhet a bőrápolás ideje. (Ajánljuk neked.)

2. Nyugtass és regenerálj!

Miután bejöttél a napról, biztosan érzed, ahogy a bőröd feszül, ég vagy szomjas. Most nagy szüksége van a gondoskodásodra. A sima hidratáló helyett ilyenkor különösen előtérbe kerülnek a maszkok és az esszenciák, mert ezek koncentráltan tartalmazzák a tápanyagokat.

Gyengéd tisztítás után használj aloe verás tonert, amit finoman belepakolgatsz a bőrödbe. Máris nyugodtabb, ugyanakkor befogadóbb lesz a következő lépésekre.

Használj olyan esszenciát, ami kifejezetten a regenerálódásra, újraépítésre koncentrál, mint például a Benton csiga-méh esszencia. Tegyél rá egy hidratáló maszkot, mint amilyen a Missha aloés arcmaszk vagy a PAXMOLY uborkás arcmaszk. Minden szérumot, ami a tasakban marad kenj el a dekoltázsodra és a vállaidara.

Majd jöhet a hidratáló, mint a Pyunkang Yul ATO Moisturizing Soothing gél, amit a testedre is használhatsz.

3. Fordítsd az éjszakát a javadra!

Az éjszaka az egyik legkiválóbb időszak arra, hogy a regeneráló hatóanyagokat a bőrödbe juttasd. Az éjszakai maszkok ráadásul pont ezért vannak. A COSRX Full Fit propolisz - méz éjszakai maszkja is nyugtat, fertőtlenít és regenerál. A bőrödnek sok ideje jut most arra, hogy a legjobb táplálást magába szívja.

4. Kerüld a hámlasztást!

Ha sokat voltál a napon, akkor egy kicsit tedd félre a bőrradírodat vagy a hámlasztódat, mert a bőröd ilyenkor a szokásosnál sokkal érzékenyebb. Előbb nyugtasd meg, és csak peelingezz!

5. Gondolj a hajadra is!

A hajad is nagyon ki tud száradni, ha sokat vagy napon. Ilyenkor jöhet egy extra pakolás vagy nagy adag hajolaj.
Te mit szoktál tenni napozás után a bőrödért?