Miért sztártermék a konjac szivacs?

Mitől olyan varázslatos a konjac szivacs?

A konjac alapú szivacsok sorra nyeri a szépségdíjakat, és ma lettek igazán népszerűek, pedig a ázsiában már 1.500 éve használják az arc tisztítására. De mégis mi az, ami ennyire népszerűvé teszi?

Annyira gyengéd, hogy akár kisbabákon is biztonsággal használható.

::: Gyengéden masszíroz.
::: Serkenti a vérkeringést és az új sejtek növekedését.
::: Mentes minden tartósítószertől vagy káros anyagtól.
::: Vegán.
::: Természetes.
::: 100%-ban lebomlik és környezetbarát.
::: konjac növény

Mi az a konjac?

A konjac, más nevén leopárdkonty virág, gumipálma vagy az ördög nyelve, csak olyan helyen terem, ahol kristálytiszta a levegő, és a környezetszennyezés is elenyésző (800 méter fölött, hegyvidéki, szubtrópusi területeken).

A saját tömegénél háromszázszor több vizet képes felvenni és megkötni, ezért a konjac lisztet gyakran használják a diétás étrendben, segíti az emésztést, nagyon jól kocsonyásít folyadékokat. Arctisztító szivacsként pedig puha, gyengéd, mégis hatékonyan tisztít és távolítja el nem csak a szennyeződéseket, de az elhalt bőrréteget is. Emiatt például szőrtelenítés után a benövések megelőzésében is kiváló szolgálatot tehet.

A konjac szivacsok előállításakor gyakran egyéb hasznos hatóanyagokat is kevernek hozzá, hogy maximalizálják a bőrápoló hatást, ami a faszénnek köszönhetően még mélyebben tisztítja a bőrt, és a faggyútermelés szabályozására is jótékony hatással van.

A szivacs önmagában kemény, de ahogy víz éri, puhává válik. Akár önmagában, arclemosó szerek nélkül is hatásosan tisztít, de ha arctisztítóval használod, akkor csak a szokásos mennyiség felét használd, hiszen a keletkezett hab így is bőségesen elég lesz az arcodnak, de ha sampont teszel rá, akár gyerekeknél hajmosásra is használhatod.

Használat után alaposan öblítsd ki, és friss levegőn hagyd megszáradni. Beteheted a hűtőszekrénybe is, hogy frissen tartsd, és kiélvezd a hűsítő hatást, valamint tovább megőrizd jó állapotban. Napi kétszeri használat mellett 1-3 hónapig használható, a változást észre fogod venni: a konjac szivacsod fáradtabbá válik és töredezni kezd.

+1 tipp:

Mivel teljesen természetes és környezetbarát, jó tulajdonságit kihasználhatod úgy is, hogy amikor már arctisztításra nem tudod használni, a virágföldhöz kevered. A növényeid hálásak lesznek érte.:)

ITT találod a jelenleg forgalmazott konjac szivacsainkat.