Melyik a számodra legjobb arctisztító?

Legalább ötféle különböző arctisztító közül választhatsz, nem véletlenül. De melyik illik hozzád a legjobban?


A kezeid után az arcod az a rész, ami a legtöbbet találkozik a napi szennyeződésekkel. Ráadásul a saját faggyútermelése miatt zsíros is. Mégis sokan azt gondolják, hogy elég egy kevés langyos víz ahhoz, hogy eltávolítsuk a szennyeződéseket. Ennél azért többre van szükség, hogy megszabaduljunk a faggyútól és szennyeződésektől mind a bőr felszínéről, mind pedig a pórusokból.

Milyen típusai vannak az arclemosóknak?

1. Szappan

A szappan a legklasszikusabb arctisztító, de ma már egészen más egy szappan, mint amit még édesanyáink használtak. Persze nem mindegyik szappan. A koreai bőrápolásban a szappan bőrkímélő és bőrápoló összetevőkből készül. Alapelvárás, hogy ne szárítsa a bőrt. És külön szappant használnak az arcra, mint a testre, sőt még külön lábszappant is lehet kapni.

A szappant nedves bőrre, nedves kézzel, enyhén felhabosítják, és csak utána használják az arcon. A hab kellemesen terül, mindenhová be tud hatolni, és segít feloldani a szennyeződéseket. Ezután jön az alapos öblítés.

Nézd meg az arclemosókat itt!

2. Arclemosó krémek és tejek

Az arclemosó krémek és tejek nem véletlenül olyan népszerűek. Könnyű használni őket, és kellemes érzetet is adnak. Különböző bőrtípusokhoz más-más összetételben készülnek. A száraz bőrre krémesebb, testesebb arctisztító krémeket érdemes használnod, míg zsíros bőrre a könnyed, olajmentes változatokat érdemes választanod. Amíg a vattakorongos áttörlést inkább a smink letisztítására ajánlják a krémeket inkább nedves arcon oszlasd el, hagyd egy kicsit hatni, majd utána öblítsd le. Kicsit hasonlóan a szappanhoz. Ma már lehet kapni külön habosítót is, hogy nagyon krémes, testes habot kapj egy egészen kicsi mennyiségtől is.

Nézd meg az arclemosókat itt!

3. Arclemosó olaj

Az olajok különösen alkalmasak a smink maradványainak feloldására. A vízzel együtt tejszerű, fehér emulziót alkotnak, ami kifejezetten lágy hatású, mégis nagyon hatékony arctisztító. Így nem kell félned attól, hogy ragacsos érzést hagy maga után. Ha zsíros a bőröd, akkor is használhatsz olajat, így emulzióként, de általános arctisztítónak inkább más formulát érdemes választanod.

Nézd meg az arclemosókat itt!

4. Konjac szivacs

A konjac szivacs pár éve került a figyelem középpontjába. Víz hatására a szivacs puhábbá válik, és ideális lesz a tisztításra. A hajlatokban és a nehezebben elérhető helyeken is alapos munkát végez. Így ha hajlamos vagy a mitesszerekre, akkor érdemes megfontolnod, hogy kipróbáld.

A szivacsot akár önmagában is használhatod, de egy egészen kevés arctisztító krémmel vagy szappannal is csodákat művel. Teljesen természetes, és a pórusokat is mélyen tisztítja. Hosszú távon képes csökkenteni a pórusaid méretét. 1,5-2 havonta kell cserélned.

Nézd meg a konjac szivacsokat itt!

5. Elektromos arctisztító

Az elektromos arctisztítók az arclemosás új dimenzióit nyitják meg. Olyan alapos eredményt érnek el, amit pusztán a habokkal, szappanokkal nehéz megvalósítani.

Olyan elektromos arctisztító készüléket érdemes választanod, aminek a tisztító szálai gyengédek, és jól hajlanak, ugyanakkor tömörek. Így érhető el az, hogy minden egyes hajlatot, pórust úgy érjen el, hogy közben nem irritálja a bőrödet. A rezgésnek köszönhetően olyan mélységben és hatásfokkal tisztíthatod meg a bőröd, ahogy azt korábban el sem tudtad képzelni.

Használhatod önmagában is, de a zsíros alapú szennyeződések miatt érdemes szappannal vagy krémekkel párosítanod. Mivel nagyon kevés arclemosóra van szükséged mellette, így kifejezetten gazdaságos megoldást jelent. Mitesszeres, pattanásos, érzékeny bőrre is ajánljuk. Ha sminkelsz, akár a szemfesték lemosására is használhatod. Persze ilyenkor válassz ennek megfelelő arclemosót hozzá.

Nézd meg az elektromos arctisztítókat itt!