Mégis miért imádják az olajos arclemosókat Koreában annyira?

Az olajos arclemosók a koreai rutin első lépése. Nem véletlenül.


Ha itthon azt mondom valakinek, hogy olajos arclemosó, akkor legtöbbször értetlenül néz rám, hogy mégis mit akarok ezzel? Jó esetben. Mostanában egy kicsit nyitottabbá váltunk az olajokra, és nem az az első gondolat, hogy valami ragacsos, „pórusokbamászó” izé kerül az arcra.

Mégis mi annyira jó az olajos arclemosóban?

A koreai bőrápolási rutin első lépése az olajos arclemosás. Biztosan te is tudod, hogy az olaj és a víz nem keverednek egymással. Pontosan ezért a víz önmagában nem elég arra, hogy lemossa az arcodon lévő faggyú és szennyeződés nyomait. A megfelelő olajos arclemosó viszont képes megbirkózni velük. Ezért lett a tudatos arcápolás első lépése az olajos arclemosás.

Hogyan használd a leghatékonyabban az olajos arclemosót?

Ha még soha nem használtál olajos arclemosót, akkor – nem fogok hazudni – valószínűleg nem fogsz rajongani az első élményért. Aztán lemosod, és imádni fogod, hogy milyen csodálatosan puha a bőröd.

Az olajos arclemosót önmagában, száraz (vagyis nem benedvesített) arcon használd! Nyomj egy kicsit a tenyeredbe, vidd fel az arcra, és alaposan masszírozd át vele az egész arcot. Ez a masszázs segít, hogy a sebum, a szennyeződések, smink… fellazuljanak. Nem mellesleg pedig az arcod vérellátása javul, és ez segít fiatalon és egészségesen tartani az arcbőröd. Az olajos alap miatt a kezed most könnyen siklik. Pont annyira, ami segít ebben a masszázsban.

Öblítsd le langyos vízzel! Amikor az olajos arclemosód langyos vízzel keveredik, fehéres színűvé válik, és könnyen le tudod öblíteni. A hideg víz erre nem alkalmas, a túl meleg pedig nem tesz jót a bőrödnek.

És az arc pihipuha és hidratált és isteni fincsi. És még csak az első lépést tetted meg.

Az öblítés után következik a második lemosás, amihez már nem az olajos bázisú arclemosókat választják. Ezeket te is jól ismered már. Lehet habos vagy krémes vagy akár vízszerű.

Szupertiszta lettél. Pipa. :)

Apropó, láttad már a széles arclemosó választékunkat?