Megfáztál, mégis szeretnél jól kinézni? Kövesd a tippjeinket, és menni fog!

Mert valamiért az izgalmas dolgok akkor történnek, amikor nem vagy a legjobb formádban

Piros, duzzadt szemek, kisebesedett orr, cserepes ajkak, száraz bőr...

Biztosan ismerősek ezek a tünetek, különösen a megfázós, téli időszakban. Persze ilyenkor a legjobb a meleg paplan alatt, forró teát kortyolgatni vagy szundikálni. De mi van akkor, ha neked épp most kellene a legjobb formádat mutatni? Semmi gond, a tippjeink segítenek gyorsan eltüntetni a megfázás nyomait.

1. Vérágas, duzzadt, piros szemek megnyugtatása

Ha csak egy dologra van hirtelen időd, de azonnal szeretnél jobban kinézni, akkor válaszd a szemed megnyugtatását! Egy szemcsepp ilyenkor fél siker, mert összehúzza az ereket, frissíti és hűsíti a szemet. Pláne, ha a hűtőszekrényből vetted ki éppen. Ha egy kicsit több időd van, jöhet a hűtött kanál, majd egy-egy uborkaszelet a szemekre.

2. Száraz, fénytelen bőr táplálása

A bőrünk azonnal megmutatja, hogy mi zajlik éppen bennünk. Ha jó passzban vagyunk, az arcunk csak úgy ragyog, de ha éppen egy betegség gyűrt le minket a bőrünk azonnal érzékenyebb, sérülékenyebb, szárazabb, fakóbb lesz. Ilyenkor a megfelelő bőrápolás, a gyengédség és erősítés még fontosabbá válik.

Finoman paskolj az arcodra egy kevés aloe verás tonert, ami azonnal megnyugtatja és hidratálja a bőröd, majd kend be az új Beauty of Joseon Dynasty arckrémmel, hiszen olyan hatóanyagokat tartamaz, amiket a keleti orvoslásban a lázcsillapításra, gyulladásokra, a szervezet ellenálló képességének a fokozására használnak. A megviselt bőrödnek pedig ilyenkor szüksége van minden segítségre a mielőbbi regenerálódáshoz.

Ha úgy érzed, jól jönne egy kis extra, akkor az antibakteriális Benton csiga-méh maszk megadja a szükséges pluszt a bőrödnek. Még simább, üdébb, élettelibb lesz a végeredmény.

3. Kisebesedett orr regenerálása

Persze az a legjobb, ha nem várod meg, amíg az orrod sebes lesz. A lágyabb papírzsepi, és a többszöri hidratálás ilyenkor alap. Az ajakápolód csodákat művelhet a megviselt orroddal. (De ha követed a facebook oldalunk napi tippjeit, ezt már biztosan tudod.) Ha azonban már megtörtént a baj, akkor a Benton csiga-méh koncentrált arckrém segíti a sebes bőr mielőbbi regenerálódását.

4. Cserepes ajkak gyógyítása

Nem is olyan rég egy egész cikket olvashattál itt arról, hogyan ápold az ajkaidat télen. Előzd meg a cserepesedést és kirepedezést, mert a sebes bőr érzékeny a fertőzésekre, óvni és táplálni kell.

5. Alapozás és korrektor használata

Betegség esetén a kevesebb több alapelv az érvényes, így a BB és a CC krémek ideálisabbak. Vidd fel őket vékonyan, és inkább korrektorozz azokon a területeken, ahol extra fedésre van szükség. Ha világos, rózsásabb tónusú a bőröd, akkor a BRTC Jasmine Waterfull CC krém pont azt a hidratált, gyönyörű hatást adja, ami a fakó bőrödből annyira hiányzik. Az Etude House Precious Mineral Bright Fit BB krém pedig az üde hatást adó, ásványi pigmenteknek köszönhetően friss megjelenést ad, és a nagy színválasztéknak köszönhetően könnyen megtalálod a hozzád illőt. Válassz olyan korrektort, ami sűrű, krémes, tartós és jól tapad, mint amilyen a Missha Signature Extreme Cover, mert nagyon vékony rétegben is hosszan tartó, ideális fedést tudsz vele elérni, és nem mellesleg pajzsként védi a bőrödet. A púdert ilyenkor el is hagyhatod, kivéve, ha nagyon zsíros a bőröd.

6. Segítő színek

Betegség esetén a szemed körül kerüld a szürkés, a zöldes és a rózsás árnyalatokat! A natúrabb, semleges színek, egy kevés fénnyel üdeséget és könnyedséget hoznak, tompítják a pirosságot. A spirál legyen vízálló és inkább hagyd ki az alsó pillákat! Egy barackos árnyalatú pirosító csodákat művelhet az arcoddal ilyenkor. Minél pirosabb tónusú a pirosítód, annál inkább kiemeli az arc piros részeit, még a lilás tónusok a fakóságot erősítik, ezért ideális a barack szín. Válassz puha, krémes, hidratáló pirosítót a por helyett. Egy kevés fény plusz pont. A táplálóan krémes, szaténfényű, rózsás vagy barackos árnyalatok azonnal felderítik, energiával töltik fel a bőrt. Ha a szád cserepes vagy repedezett, akkor persze inkább hagyd el a rúzst, és hidratáld az ajkaid.

Ugye milyen más így tükörbe nézni? Most már készen állsz bármilyen kalandra.