A legjobb esszenciák és szérumok érett bőrre

A sorozat második része. Mi a különbség a szérumok és esszenciák között?


A legtöbb kérdés, amit kapunk az érett bőr bőrápolási igényeivel foglalkozik. Nincs is ebben semmi meglepő. Biztosan te is feszes, sima, fiatalos, gyönyörű bőrre vágysz, és szeretnéd a lehető legtovább élvezni ezt az időszakot.

A koreai kozmetikumok és a bőröd aktuális igényeihez igazított, rétegező bőrápolás hatékonyan segíti a bőrödet a lehető legjobb formáját hozni.

A sorozat előző részébén az arctisztítás és a bőr befogadó képességének maximalizálása volt a fókuszban, most pedig jön az a löket, amiből a bőröd mélyebb rétegei táplálkoznak.

Az esszencia a koreai bőrápolás lelke.

Hatóanyagokban nagyon gazdag, ugyanakkor könnyed textúrájú tápanyagbombáról beszélünk. A bőröd tiszta, megszabadultál az elhalt hámsejtektől, előnedvesítetted az arcodat és készen állsz arra, hogy igazán befogadd, ami most következik. Ezért olyan fontos az esszencia, és ezért ő a következő a tudatosan felépített, hatékony bőrápolási rutinban.

Mi a különbség az esszencia és a szérum között?

A rétegező arcápolás egyik fontos alapelve, hogy a folyékonyabb, könnyedebb textúrától a sűrűbb, táplálóbb felé haladunk. Az esszencia olyan hatóanyag bomba, ami a (legtöbb esetben) minden bőrtípuson használható, tápanyagokban gazdag, és a könnyedsége miatt a bőr gyorsan és mélyen be tudja fogadni. Nem telíti el a bőrt, ezután még ugyanúgy befogadó marad.

A szérumok, ampullák, kezelések általában már valamivel sűrűbbek az esszenciáknál.

Amíg az esszenciák univerzálisabbak, addig ezek a típusú kozmetikumok valamilyen speciális problémával foglalkoznak, például folthalványítással, pórusösszehúzással, bőrfeltöltéssel…

Amíg az esszenciát a teljes bőrödön használod, addig a szérumok, ampullák, kezelések gyakran egy speciális területet fednek le, és így adják az optimális hatást.

Miért jó ez neked?

Mert a bőröd csak ott és csak azt kapja, amire szüksége van ahhoz, hogy újra kiegyensúlyozottan, optimálisan működjön. És máshol, ahol nem ezekre a hatóanyagokra van szükség, nem fedi le a bőröd befogadási kapacitását. Ettől tűnik úgy, hogy rengeteg a kozmetikumod, ugyanakkor minden tovább tart, mindent optimálisan használsz és a bőröd dorombol örömében.

Kezdjük a legjobb esszenciákkal érett bőrre!

Sokszor hallom a nyugati bőrápoláshoz szokott emberektől, hogy nincs olyan kozmetikum, ami minden bőrtípusra megfelel. Szerintem pedig az esszenciák ilyenek. Persze azért vannak különbségek itt is, és előfordulhat, hogy a bőröd jobban kedvel bizonyos tápanyag kombinációkat, mint a többit.

GESS Gold Snail eszencia Az egyik leginkább alábecsült márkánk a GESS, ami azért is meglepő, mert ár/értk arányban zseniálisak Ez az esszencia nem annyira vízszerű, és ahogy a nevéből is látható, csiganyál szüretet és aranyat is tartalmaz. Nagyon könnyed, nagy koncentrációban tartalmaz bőrnyugtató és feltöltő hatóanyagokat. Ha még nem próbáltad, itt az ideje, mert csodás.

Benton csiga-méh eszencia Egy igazi, legendás klasszikus. Száznál jóval több rajongói visszajelzéssel. A könnyed, zselés állag pillanatok alatt felszívódik. A bőröd gyorsabban regenerálódik, a bőrbarrier megerősödik, táplál, gondoskodik a bőröd egészségéről.

És akkor térjünk át a szérumokra, ampullákra, kezelésekre!

Akár az esszenciákat, akár a szérumokat nézzük, óriási a választék. És ugyan igyekszem a legjobbakat bemutatni neked, ha nem találod a kedvencedet itt, az nem azt jelenti, hogy rosszul választottál. Egyszerűen mások voltak a szempontjaid, mint most nekünk. És örülünk, hogy elégedett vagy a mostani szérumoddal.

PURITO Centella Green Level Buffet szérum Ha szeretnéd a bőrödet több kollagén termelésére ösztönözni, akkor ez a szérum kiváló lehet neked. A bőröd érzékenysége miatt sem kell aggódnod, mert ez a szérum igazán természetes alapanyagokból áll, sok bőrnyugtató és közben feszesítő összetevővel. Tökéletes kombináció.

Skin&lab Red Szérum A bőrödnek revitalizálásra van szüksége? Nem olyan rugalmas, ahogy azt szeretnéd? Fakónak/fáradtnak tűnik? Kényeztesd el ezzel az antioxidánosokban gazdag szérummal. Ha érett a bőröd, de bizonyos részei zsírosak, akkor is tökéletes választás ez a szérum.

Hogyan ápold tudatosan és hatékonyan az érett bőrödet? A következő blogposztunk folytatja az érett bőr szánt sorozatot.