A legjobb esszenciák és szérumok érett bőrre

A sorozat második része. Mi a különbség a szérumok és esszenciák között?

 

A legtöbb kérdés, amit kapunk az érett bőr bőrápolási igényeivel foglalkozik. Nincs is ebben semmi meglepő. Biztosan te is feszes, sima, fiatalos, gyönyörű bőrre vágysz, és szeretnéd a lehető legtovább élvezni ezt az időszakot.

A koreai kozmetikumok és a bőröd aktuális igényeihez igazított, rétegező bőrápolás hatékonyan segíti a bőrödet a lehető legjobb formáját hozni.

A sorozat előző részébén az arctisztítás és a bőr befogadó képességének maximalizálása volt a fókuszban, most pedig jön az a löket, amiből a bőröd mélyebb rétegei táplálkoznak.

Az esszencia a koreai bőrápolás lelke.

Hatóanyagokban nagyon gazdag, ugyanakkor könnyed textúrájú tápanyagbombáról beszélünk. A bőröd tiszta, megszabadultál az elhalt hámsejtektől, előnedvesítetted az arcodat és készen állsz arra, hogy igazán befogadd, ami most következik. Ezért olyan fontos az esszencia, és ezért ő a következő a tudatosan felépített, hatékony bőrápolási rutinban.

Mi a különbség az esszencia és a szérum között?

A rétegező arcápolás egyik fontos alapelve, hogy a folyékonyabb, könnyedebb textúrától a sűrűbb, táplálóbb felé haladunk. Az esszencia olyan hatóanyag bomba, ami a (legtöbb esetben) minden bőrtípuson használható, tápanyagokban gazdag, és a könnyedsége miatt a bőr gyorsan és mélyen be tudja fogadni. Nem telíti el a bőrt, ezután még ugyanúgy befogadó marad.

A szérumok, ampullák, kezelések általában már valamivel sűrűbbek az esszenciáknál.

Amíg az esszenciák univerzálisabbak, addig ezek a típusú kozmetikumok valamilyen speciális problémával foglalkoznak, például folthalványítással, pórusösszehúzással, bőrfeltöltéssel…

Amíg az esszenciát a teljes bőrödön használod, addig a szérumok, ampullák, kezelések gyakran egy speciális területet fednek le, és így adják az optimális hatást.

Miért jó ez neked?

Mert a bőröd csak ott és csak azt kapja, amire szüksége van ahhoz, hogy újra kiegyensúlyozottan, optimálisan működjön. És máshol, ahol nem ezekre a hatóanyagokra van szükség, nem fedi le a bőröd befogadási kapacitását. Ettől tűnik úgy, hogy rengeteg a kozmetikumod, ugyanakkor minden tovább tart, mindent optimálisan használsz és a bőröd dorombol örömében.

Kezdjük a legjobb esszenciákkal érett bőrre!

Sokszor hallom a nyugati bőrápoláshoz szokott emberektől, hogy nincs olyan kozmetikum, ami minden bőrtípusra megfelel. Szerintem pedig az esszenciák ilyenek. Persze azért vannak különbségek itt is, és előfordulhat, hogy a bőröd jobban kedvel bizonyos tápanyag kombinációkat, mint a többit.

Missha Time Revolution The First Esszencia

Bevallom, óriási rajongója vagyok ennek az esszenciának. Teljesen folyékony, a bőröm pillanatok alatt beissza, hidratált, puha, sima tapintású és feltöltődöttebb lesz tőle. Nincs semmilyen különleges illata, óriási adag, és akár toner helyett is használható. Van belőle kicsi, úti kiszerelésem is és ő az, akit tuti minden utamra viszek magammal.

Kattints ide az Missha Time Revolition The First Esszenciáért


GESS Gold Snail Esszencia

Az egyik leginkább alábecsült márkánk a GESS, ami azért is meglepő, mert ár/értk arányban zseniálisak Ez az esszencia nem annyira vízszerű, és ahogy a nevéből is látható, csiganyál szüretet és aranyat is tartalmaz. Nagyon könnyed, nagy koncentrációban tartalmaz bőrnyugtató és feltöltő hatóanyagokat. Ha még nem próbáltad, itt az ideje, mert csodás.

Kattints ide a GESS Gold Snail Esszenciáért


Benton csiga-méh esszencia

Egy igazi, legendás klasszikus. Száznál jóval több rajongói visszajelzéssel. A könnyed, zselés állag pillanatok alatt felszívódik. A bőröd gyorsabban regenerálódik, a bőrbarrier megerősödik, táplál, gondoskodik a bőröd egészségéről.

Kattints ide a Benton csiga-méh esszenciáért


És akkor térjünk át a szérumokra, ampullákra, kezelésekre!

Akár az esszenciákat, akár a szérumokat nézzük, óriási a választék. És ugyan igyekszem a legjobbakat bemutatni neked, ha nem találod a kedvencedet itt, az nem azt jelenti, hogy rosszul választottál. Egyszerűen mások voltak a szempontjaid, mint most nekünk. És örülünk, hogy elégedett vagy a mostani szérumoddal.


Purito Centella Green Level Buffet Szérum

Ha szeretnéd a bőrödet több kollagén termelésére ösztönözni, akkor ez a szérum kiváló lehet neked. A bőröd érzékenysége miatt sem kell aggódnod, mert ez a szérum igazán természetes alapanyagokból áll, sok bőrnyugtató és közben feszesítő összetevővel. Tökéletes kombináció.

Kattints ide a Purito Centella Green Level Buffet szérumodért


Tia m My Signature C-vitaminos szérum

Ha a bőröd simaságán szeretnél javítani, és több energiára lenne szüksége, akkor ez a szérum pont a te igényeidet elégíti ki. A nagy koncentrációjú C-vitamin igazi energiabomba. Az érett bőr imádja.

Kattints ide a Tia m My Signature C-vitaminos szérumért


SkinLab Red szérum

A bőrödnek revitalizálásra van szüksége? Nem olyan rugalmas, ahogy azt szeretnéd? Fakónak/fáradtnak tűnik? Kényeztesd el ezzel az antioxidánosokban gazdag szérummal. Ha érett a bőröd, de bizonyos részei zsírosak, akkor is tökéletes választás ez a szérum.

Kattints ide a SkinLab Red szérumért


Hogyan ápold tudatosan és hatékonyan az érett bőrödet? A következő blogposztunk folytatja az érett bőr szánt sorozatot.