Koreai rétegező bőrápolás kisokos

Minden sokkal egyszerűbb, ha tudod, hogy mit, mikor, miért érdemes használni.


A világ kétféle emberből áll. Azokból, akik már próbálták a rétegező bőrápolást, és azóta is imádják, és azokból, akik még nem. Bármelyik típusba is tartozol, ezt most érdemes elolvasnod.

Mégis mi az a rétegező bőrápolás, és miért más, mint a szokásos krémezés?

A rétegező bőrápolás azt jelenti, hogy a bőrödnek mindig pontosan azt adod, amire éppen szüksége van. Nem egy általános krémtől várod azt, hogy megadja mindazt a táplálást és gondoskodást, ami a bőröd folyton változó igényeire megoldást nyújt.

Miért változnak folyton a bőröd igényei?

Azért mert az életviteled, az időjárás, a hormon háztartásod, a környezeted is változik, és ez meglátszik a bőrödön. Hol van időd tovább aludni, hol nincs. Hol fúj a szél és párás a levegő, hol száraz. Néha leizzadsz, máskor dideregsz. Nem mindegy, mit ettél, mozogtál… Néha ez a változás elég szélsőséges, néha nem annyira.

Akkor mostantól sok-sok krémet kell használnod?

Nem kell feltétlenül sok krémet használnod egyszerre. A rétegező bőrápolásnál általában több krém sorakozik a polcodon, hogy minden igényre legyen megoldás, de nem kell mindet egyszerre használnod, csak éppen azt a kombinációt, ami a bőrödnek éppen a legideálisabb. Amikor éppen fáradt, akkor a ragyogás és energetizálás a kap több szerepet. Amikor zsírosabb, akkor a kiegyensúlyozás. Amikor érzékenyebb, akkor a megnyugtatás és regenerálás… És a bőröd máris sokkal jobban érzi magát.

De a rétegező bőrápolásban sok lépés van. Honnan tudjam, mikor mint használjak?

A rétegező bőrápolásnak kell igazodnia hozzád, nem neked hozzá. Azaz, annyi lépést használj, amennyit te ideálisnak érzel. És mindent inkább ajánlásként érdemes értelmezned, nem szabályként. Mindjárt jön egy összefoglaló a lépésekből, de van egy általános elv, amit érdemes figyelembe venned. Az arctisztítás után a folyékonyabb bőrápolóktól haladj a sűrűbbek felé. Ha a sűrűbbel kezdesz, akkor utána már sokkal nehezebben szívódnak fel a könnyebb állagú, de legalább olyan hasznos bőrápolók. A fordított esetben viszont mélyebb felszívódás, és több hasznosulás a jutalmad.

Összefoglaló a rétegező bőrápolás lépéseiből:

1. Alapos, de gyengéd arctisztítás.

Ez általában dupla lemosást jelent. Először olajos arclemosóval, mert az adja a legalaposabb tisztítást, feloldva a zsíros és olajos szennyeződéseket is.

Majd vizes alapú lemosóval, ami frissít, tisztít, hidratál.

2. Hámlasztás

Napi szintű lépés, amit este érdemes bevetned, hogy eltávolítsd az elhalt hámsejteket, és a bőröd folyamatos megújulását elősegítsd.

3. Toner

Nem érdemes lebecsülni, mert az a lépés visszaállítja a bőröd PH egyensúlyát, és ezáltal lehetővé teszi, hogy a következő lépések a lehető legoptimálisabban aktivizálódhassanak, és érted dolgozhassanak.

4. Eszencia

A koreai bőrápolás szíve. A legfontosabb elem, amit a legideálisabb időpontban, közvetlenül a tonik után viszünk fel.

5. Ampullák, szérumok, boosterek…

Ezek a kiegészítők, amiket éppen a bőröd egyedi szükségletei szerint érdemes bevetned. Mindegyik változat, különböző igényekre ad speciális táplálást, segítséget.

6. Fátyolmaszk

A fátyolmaszkok már önmagukban is zseniálisak. Elősegítik a hatóanyagok mélyebb felszívódását és hasznosulását. Ha ilyenkor veted be őket, az előző lépések még ideálisabb és látványosabb hatást érhetnek el.

7. Szemkörnyékápoló

8. Hidratáló

9. Napvédő

Azonnali látványos hatást és hosszú távú javulást várhatsz ettől a programtól.