Ki szeretnéd hozni a legtöbbet a hajöblítésből?

7 könnyen hozzáférhető hajöblítő speciális hatással

Annyi mindent teszünk a hajunkért. Gondosan választjuk ki a sampont. Hajbalzsammal tápláljuk és emeljük a fényét. Maszkot használunk, hogy a tápanyagok még mélyebben szívódhassanak fel. De a megfelelő hajöblítés szintén sokat tehet a ragyogó, puha és kezelhető hajért. Ezzel a 7 könnyen hozzáférhető hajöblítővel adhatsz egy kis extrát a hajadnak.

1. Pezsgő – A szőkék hajöblítője

Gondoltad volna, hogy a maradék pezsgő jó szolgálatot tehet a szőke hajúaknak, mert felpezsdíti a színt, és aranyló tónusokkal gazdagítja? A hajöblítéshez használj frissen kinyitott pezsgőt, hagyd a hajon tíz percig, majd öblítsd újra. Az alkohol tartalom miatt ezt a hajöblítést csak alkalmanként ajánljuk.

2. Kávé – A sötét hajszín kiemelésére

Ami a szőkéknek a pezsgő, a sötét hajnak a kávés öblítés. Nem csak sötétít (ezért világos hajúaknak mindenképp kerülendő), de ápolja a tincseket, és növeli a fényüket. Talán az sem mellékes, hogy isteni illatot varázsol. Készíts egy csésze kávét, hagyd kihűlni, keverd össze 4 dl vízzel, és jöhet is az öblítés sampon után.

3. Almaecet – A göndör hajúaknak

Az almaecet jótékony hatására még Jessica Alba is esküszik. Eltávolít minden lerakódást a hajról, fényesebbé varázsolja, segíti a növekedését és egyesek szerint szépen kiemeli a hullámokat. 1:4 arányban hígítsd vízzel, és samponozás után öntsd a hajadra, masszírozd bele, majd 3 perc után jöhet az alapos átöblítés.

4. Sör – A fénytelen hajnak

A sör hajápoló hatásáról már biztosan sokan hallottatok. Főleg a sötétebb sörök táplálják jól és fényesítik a hajat. Nyiss fel egy karton sört, hagyd hogy kiengedje a buborékokat, majd hajmosás után öntsd a hajadra, végül alaposan öblítsd át újra.

5. Coca-Cola – A vékonyszálú hajhoz

A kóla nem csak dússágot és fényt ad a hajnak, de a vele való öblítés után kevésbé szállnak a tincsek. Nem a frissen mosott haj érzetét adja, hanem inkább a második napos haj kezelhetőségét. Öntsd samponozás után a hajadra, majd alaposan öblítsd át.

6. Tea – A töredezett hajra

Állítólag a modellek kedvenc hajöblítője a tea. Serkenti a haj növekedését és megelőzi a töredezést. A fekete és a zöld tea állítólag szintén jót tesz a hullámok felélénkítésének. Hajbalzsamozás után fogj egy pohár kihűlt teát, és öntsd a hajadra. Alaposan öblítsd le, hogy elkerüld a tincsek elszíneződését.

7. Citrom – A korpa ellen

A citrom tisztító hatása már régóta ismert. Világosítja a szőke és a világos hajat, megelőzi a haj töredezését és korpa ellen is segít felvenni a harcot. 3-4 citrom kifacsart levét keverd össze 4 dl vízzel, és ezt öntsd a hajadra samponozás után, alaposan masszírozd be a fejbőrbe, majd jól öblítsd át. Vigyázz, hogy ne menjen a szemedbe!

Kipróbálod valamelyiket?