Készen áll a bőröd az őszre?

Mire van a bőrödnek igazán szüksége ősszel, azaz 7 tipp, hogy ősszel is ragyogóan üde és szép lehess.


A bőrápolás tekintetében az ősz az átmenet időszaka. Főleg egy olyan országban, ahol a tél és a nyár között nagy a hőmérséklet különbség. A bőrödnek néha egészen nagy változásokat kell tudnia ilyenkor jól menedzselni, te pedig segíthetsz neki ebben.

Mire figyelj az őszi szépségápolási rutinod során?

1. Hárítsd el a nyár okozta károkat

Olyan jó érezni a nyári napfényt. Élvezni a hűvös víz simogatását a forróságban. Ezek viszont hatással vannak a bőrödre. A napsugárzás összeadódik és nyár végére előjöhetnek a pigmentfoltok. A víz hatására a bőröd nedvességet veszít. A tengervíz sóssága vagy a strandon lévő klóros víz szárító hatása érezhető a bőrödön.

Ilyenkor érdemes belevágnod egy hámlasztó kúrába. Ennek több szempontból is érezni fogod a pozitív hatását.
- A bőröd megújul, selymesebb és finomabb tapintású lesz.
- Az arcod befogadóbbá válik a tápanyagokra és jobban hasznosítja a kozmetikumaid hatóanyagait.
- A foltjaid halványodnak.
- Több új, fiatal sejt termelődik.

Nézd meg a peeling hatású kozmetikumainkat itt!

2. Adj több táplálást a bőrödnek

Ősszel a bőröd szárazabbá válik. A fűtés, a szél, a hideg elleni védekezés megviseli a bőrödet. Gyakrabban feszül az arcod. Többször pirul ki a bőröd. Még akkor is érzed ezt, ha amúgy zsírosabb a bőröd. Ha a szárító hatás nem annyira intenzív, akkor lehet, hogy elég egy jobb éjszakai maszk. Vagy egy kicsit táplálóbb, gazdagabb krém.

Szintén jó fegyver a kezedben, ha rendszeresen használsz tápláló, regeneráló hatású fátyolmaszkokat, amik nyugtatják a bőrödet, revitalizálnak, táplálnak.

Nézd meg az éjszakai maszkokat itt!

3. Adj több táplálékot a testednek!

Sokat számít, hogy mit adsz a szervezetednek ilyenkor. A víz és a nedvesség mellett ez a legjobb időszak, hogy a bőséges zöldség és gyümölcsválaszték segítségével feltöltsd a tested raktárait.

Ha nem kell a belső mérgekkel foglalkoznia, akkor lehetősége van arra, hogy az energiáját az épülésedre fordítsa. Ha ehhez vitaminokat, antioxidánsokat, ásványi anyagokat adsz neki (és persze bőségesen tiszta vizet), az meglátszik majd a bőrödön.

4. Dolgozz a bőröd ragyogásán!

A szürkeség és a fáradtság hajlamos a bőrödre is kiülni. Mintha az élénksége és az energiája elveszett volna. Amikor azonban a bőröd természetesen üde és ragyogó, akkor még smink nélkül is életteliséget sugárzol.

Ahhoz, hogy a bőröd ragyogjon, az előbb említett lépések mellett ragyogást kölcsönző primerek segítságável egészséges fényt kölcsönözhetsz az arcodnak.

5. Védd a bőrödet a káros napsugárzástól!

Attól, hogy nem fekszel ki a napra, még a bőrödet továbbra is érik a káros UV sugarak, és ugyanúgy hatnak rá. Még felhős időben is jut belőlük bőven. A napvédő ilyenkor is szükséges ahhoz, hogy a bőröd idő előtti öregedését megakadályozd, és hogy a pigmentfoltjaid fölött meglegyen kontrollod.

Nézd meg az fényvédő krémeket itt!

6. Ne feledkezz meg az ajkaidról!

Ne akkor kezdd el védeni az ajkaidat, amikor már cserepesek és gyorsan kiszáradnak, hanem előzd meg a bajt. Az ajakápoló egyrészt hidratál, megnyugtat, regenerál, másrészt védőréteget képez az ajkaidon, hogy puhák és selymesek maradjanak.

Nézed meg az ajakápolóinkat itt!

7. A kézkrém ilyenkor már alapvető!

Nem csak az arcod van kitéve az erősödő szélnek, az esőnek és a szárító hatásoknak. A kézkrém ilyenkor sokat segíthet, hogy a kezeid ne száradjanak ki, és sokáig simák maradhassanak.

Nézd meg a kézkrémeinket itt!