Itt a hőség. Melyik kozmetikumot tárold hűtőszekrényben?

Melyik terméknek tesz jót a hideg, és melyiknek nem?

Talán azt gondolnád, hogy bármilyen krémet vagy sminket tarthatsz a hűtőszekrényben, mert a hideg segít abban, hogy késleltesd a lejáratot, de a helyzet az, hogy amíg ez bizonyos kozmetikumokra igaz, másoknál éppen az ellenkezője az. Szeretnéd tudni a helyes tárolási módot? Itt a válasz:

Szemránckrémek:

Akár hőség van, akár nincs, a szemránckrémeket kifejezetten érdemes a hűtőszekrényben tárolni. Nem is annyira az állag megóvása miatt, hanem mert a hideg krém kifejezetten jót tesz a puffadtabb vagy akár fáradtabb szemeknek.

Arcmaszkok:

Az a hűvös, frissítő hatás, amit a hűtőszekrényből kivett maszk ad, kifejezetten jót tesz a bőrnek, pláne nyáron, amikor a bőrünk szeret mindent, ami nyugtatja, hűsíti és táplálja. A hatóanyaggal átitatott arcmaszkok egyenesen a hűtőből nem csak a bőrrel művelnek csodákat, de kifejezetten kellemes érzés magunkon érezni őket. Egy aloe verás vagy csigagéles maszk napozás után regenerálja a bőrt. Egyedül a melegítő hatású maszkokat érdemes a polcon tárolni a hűtőszekrény helyett.

Hidratálók, zselék és krémek:

Nincs különösebb oka annak, hogy a krémeket a hűtőszekrényben tárold, vagy hogy éppen ne. Talán egyedül a frissítő hatás szól a hűtés mellett, a lejáratot nem feltétlenül befolyásolja. Kivételt képeznek a bio termékek, amik nem tartalmaznak tartósítószereket, így a hideg segít a tartósításban.

Olajok:

Soha ne tárold az olajokat hűtőszekrényben, mert szétválnak, és a hideg megváltoztathatja a szerkezetüket.

Parfümök:

Az olajokhoz hasonlóan a parfümöknek is tilos a hideg. A hőmérséklet hirtelen változása akár a meleg, akár a hideg megbolygatja a parfümök érzékeny kémiai egyensúlyát. Tárold őket fényvédett, hűvös helyen.

Szemceruzák:

A szemceruzákra változó szabályok érvényesek aszerint, hogy éppen mire szeretnéd használni őket. Ha ki szeretnéd hegyezni, akkor pár perc a hűtőszekrény hűvösében kifejezetten segít abban, hogy a végeredmény precíz és jól hegyezhető legyen.

Ha viszont az alsó pillák fölötti vízvonalat szeretnéd a ceruzával megszínezni, akkor puha ceruzára van szükséged. Így ilyenkor nem ajánljuk a hűtőszekrényben való tárolást.

Rúzs:

A rúzsnak sem tesz jót a hűtőszekrény. Nem csak a nedvességtartalmából veszít, de szintén szétválhatnak az összetevők. Ha a rúzs megolvadt, és emiatt eltört, akkor egy kevés idő a hűtőszekrényben fixálja az illesztést.

Púderek, pirosítók, bronzosító, szemhéjpúderek:

A por állagú termékeknek jobb, ha a hűtőszekrény nedvességétől távol maradnak. Inkább száraz helyen tárold őket. A pigmentek különösen hamar elveszítik a színeiket a hidegben. A legjobb helyen száraz, fényvédett helyen vannak.

Körömlakkok:

A körömlakkok szobahőmérsékleten teljesítenek a legjobban. A hűtőszekrény hűvösében elveszíthetik a viszkozitásukat, és ezután nem tudod egyenletesen eloszlatni a lakkot a körmödön.