Így szabadulj meg azoktól a csúnya mitesszerektől

Otthoni hatékony mitesszereltávolítási módszerek a megelőzéstől a tisztításig

Eddig még nem beszéltem olyasvalakivel, aki szerette volna a mitesszereit, vagy arra gyúrt volna, hogy több mitesszere legyen. A mitesszer megelőző és eltávolító megoldások ezért is olyan népszerűek.

A mitesszerek a bőrben lévő faggyúmirigyek kivezető nyílásának eltömődése miatt jönnek létre. A bőr megtisztítása a mitesszerektől nem csupán esztétikai okokból fontos, hanem azért is, hogy megakadályozzuk a pattanások kialakulását, illetve az eltömődés miatt a pórusaink is egyre nagyobbak lesznek.

Viszont nagyon nem mindegy, hogyan is szabadulunk meg tőlük, hiszen a nem megfelelő mitesszer eltávolítástól begyulladhat a bőrünk, sebek illetve lyukak is keletkezhetnek rajta.

De akkor hogyan előzd meg és távolítsd el a mitesszereket?

1. A bőr megfelelő tisztítása

Ahogy azt a mitesszerek keletkezésénél írtam, az ok eltömődés, és a megfelelő tisztítással nagyon sokat javíthatunk a bőrünk állapotán.

Az olyan mélytisztítást elősegítő eszközök, mint a konjac szivacs vagy az PoBling nagyban hozzájárulhatnak a kevésbé mitesszeres bőr eléréséhez.

A tisztítás nem „csak” a szokásos reggeli és esti arclemosást jelenti, hanem a hámlasztást is. Így az elhalt hámréteg, a zsír és a szennyeződések is eltávolíthatóak a bőrről, ezzel is kevesebb esélyt adunk a faggyúmirigyeknek az eltömődésre.

A peeling ráadásul a bőr megújulásához és rugalmasságának megőrzéséhez is hozzájárul.

2. Mitesszer eltávolító maszkok

Első ránézésre nem látszik, mit is gyűjtött be a bőrünk, de egy jó mitesszer eltávolító maszk használat után azonnal megmutatja, mitől is szabadított meg bennünket. Az ilyen beépült szennyeződésektől megszabadulni azért is fontos, hogy a pórusok fala újra összehúzódhasson, azaz idővel ne táguljon, és lehetőleg kevesebb szennyeződést gyűjtsön be.

3. Alapos és könnyű hidratálás

Amikor mitesszerekről és a zsírosabb bőrről van szó, a hidratálás még ugyanolyan fontos marad. Viszont a gazdag és nehéz krémek (vagy épp hogy a szárító kozmetikumok helyett) a bőr nedvességmegtartásának és egyensúlyának helyreállítása egyre fontosabbá válik. A megfelelő hidratáló könnyű és magas víztartalmú. A mitesszer eltávolító maszkok után semmiképp se felejtsd el hidratálni a bőrödet. A Benton Aloe-Propolisz nyugtató zseléje, például ideális választás a feladatra, hiszen nyugtat, fertőtlenít, hidratál és regenerál is egyszerre.

Mit tehetsz a még profibb végeredményért?

A pórusok megnyitása

A nem forró, hanem meleg gőz segít, hogy a pórusok megnyíljanak, a tisztítás és eltávolítás még hatékonyabb legyen. Egy kis gőzölés, vagy egy meleg vízbe áztatott törölköző a tisztító maszk vagy a mitesszer eltávolító eszköz előtt jobb eredményt, nagyobb alaposságot, kevesebb erőfeszítést garantál.

A mitesszer eltávolító használta

A mitesszereket semmiképp ne nyomogasd kézzel! A profi mitesszer eltávolító eszközzel megelőzheted a gyulladásokat, alaposabb lehetsz, és kíméletesebb is a bőrödhöz.

Használat előtt mindig fertőtlenítsd az eszközt! Kifőzheted például forró vízben. De mindig várd meg, amíg lehűl, mielőtt igénybe vennéd a segítségét.

A mitesszer eltávolító hurkot helyezd a mitesszer köré, majd fejtsd ki nyomást! Ez kipréseli a szennyeződést a pórusból. Az orrodon nem tudod feltétlenül körbevenni a mitesszert. Ilyenkor a hurok szélével tudod eltávolítani az összesűrűsödött szennyeződést.

Ha következetesen alkalmazod a tippeket, akkor javulást várhatsz a mitesszerek tekintetében.