Így hozd ki a legtöbbet az intim gyantázásból

A legjobb eredmény a lehető legkevesebb szenvedéssel

A gyantázás fáj. Igenis fáj. Mégis rászánjuk magunkat újra, meg újra. Szeretjük a sima, puha, megújult bőrt. Gyantázás után olyan, mintha hirtelen fellélegezhetnénk. A bikinivonal és intim gyanta pedig a legfájdalmasabb rész a szőrtelenítésben.

Mit tehetsz azért, hogy a megóvd a bőröd, elkerüld a benövéseket, és a lehető legsimább eredményt érd el? Itt a válasz:

1. Hámlassz!

Az elhalt bőrréteg eltávolításának köszönhetően a gyanta jobban meg tud tapadni, és hatékony lesz majd a lehúzás. Kevesebbszer kell igazítani, vagy visszamenni egy-egy területre.

Persze nem mindegy, hogyan hámlasztasz, és a bikinivonalon belül ne menj! A gyengéd kémiai hámlasztást ajánljuk erre a területre, hiszen a bőr itt vékonyabb és érzékenyebb. Ha érzékeny a bőröd, akkor a kezelés időpontja előtt pár nappal hámlassz. Ha nem annyira, akkor akár az előtte lévő estére hagyhatod ezt az előkészítést.

2. Legyen meg a minimális hosszúság!

A kozmetikusok egyetértenek abban, hogy legalább 4 mm hosszú legyen a szőr gyantázás előtt, hogy a gyanta megtapadjon, és lehúzáskor a megfelelő erőt tudják kifejteni a szálak kitépéséhez. Maximálisan 2 cm-t szoktak mondani, azaz, ha ennél hosszabbra nőttek a szőrök, érdemes ollóval kicsit előnyírni őket.

3. Neked hogy lehet a gyanta a lehető legfájdalommentesebb?

Azt szokták javasolni, hogy a menstruáció előtti hetet, és a menzesz hetét hagyjuk ki a gyantázásból, mert ilyenkor sokkal érzékenyebben reagálunk. Ugyanakkor a kozmetikusok, a vendégek visszajelzései alapján azt mondják, hogy ez egyénileg változó lehet. Figyeld a tested és a reakcióit, és az alapján dönts a számodra legmegfelelőbb időpontról.

Ha nem tűröd jól a fájdalmat (vagy nem akarod:)), akkor a gyantázás előtt kicsivel akár egy gyengébb fájdalomcsillapítót is bevehetsz. Erre nem igazán szoktunk gondolni, pedig működik.

4. A bőröd extra figyelmet igényel gyantázás után

A gyantázás végén extra fontos a nyugtató olaj vagy zselé használata. Aloe verás zselét is használhatsz még otthon.

Mi az, amit kerülj?

Gyantázás után legalább 48 órát várj, mielőtt úszni mennél, hámlasztanál, szoláriumoznál vagy napoznál! A bőröd ilyenkor védtelenebb, ezért légy vele nagyon kíméletes!

Amit még érdemes kerülnöd, az a szoros öltözködés és a szintetikus anyagok. A bőr megnyugtatásához az kell, hogy laza, levegős környezetben legyen. A kutatások szerint az irritációt és a szőrbenövéseket is nagyban megelőzheted, ha például pamut alapanyagú, laza fehérneműt választasz.