Igenis szépülhetsz alvás közben is. Hogyan?

Tippek ahhoz, hogy még szebben ébredj, mint ahogy lefeküdtél…

A szépítő alvás fogalmát mindannyian ismerjük, de persze megtapasztalni… az egészen más kérdés. Pedig tehetsz azért, hogy a lehető legtöbb szépülést adhasd magadnak akár éjszaka is, amikor alszol. Mi kell ahhoz, hogy még szebben ébredj (az elég alváson kívül, amit már úgyis tudsz)?

1. Az arc alapos tisztítása

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire fontos az alapos tisztítás, ezért ismétlem el újra, kiemelve a következményeket. (Mert... khm… ezeket nekem is újra és újra hallanom kell.)
Amikor nem mosom… izé mosod le a sminked és az egyéb szennyeződéseket, akkor mindazt, ami az arcodon maradt jól belenyomkodod a párnádba is alvás közben. Aztán azon alszol egész éjjel. Meg a következő éjjel… Arról nem beszélve, hogy ilyenkor lemondhatsz az éjszakai krémezésről.

2. Itt az ideje hámlasztani

Amikor a patyolattiszta arcoddal aludni indulsz, a bőröd a legbefogadóbb a krémek tápláló hatóanyagaira. Azaz majdnem. A bőröd hámlasztás után még annál is befogadóbb a krémek tápláló hatóanyagaira. Ahogy eltávolítod az elhalt hámsejteket, az arcod felfrissül, megújul, és a hatóanyagok bejutása könnyebbé válik, ráadásul egy egész éjszakád marad arra, hogy háborítatlanul hasznosítsd őket.

3. Nem mindegy, milyen pózban alszol

Ha szépülni szeretnél, akkor nem mindegy, hogy az életed egyharmadát milyen pózban töltöd. Ha az oldaladon alszol, akkor az arcod belenyomódik a párnába. Jó eséllyel ráncolódik is, ahogy fekszel. Ha az éjszaka nagy részét ebben a pózban töltöd, akkor az az évek alatt ki is fejtheti a hatását. A legjobb az a bőrödnek, ha a hátadon fekszel (többek közt ezért aludtak a gésák is ebben a pózban).

4. Válaszd azt a párnát, ami tényleg a legjobb neked

A szépítő alváshoz a legjobb párna magas. A magasabb párna ugyanis segíti a keringésed, és a szemeid kevésbé lesznek táskásak. Ami pedig a párnahuzatot illeti, a selyem és a szatén párnahuzat a legjobb. Ezek megakadályozzák a ráncok kialakulását. És még a hajad is jó kondiban marad.

5. Használj éjszakai maszkot

Most, hogy az arcod tiszta, és azt is tudjuk, hogy a legjobb párnán fekhetsz majd, érdemes az ázsiai bőrápolásban méltán népszerű éjszakai maszkokat bevetned. Ezek több hatóanyagot tartalmaznak, ráadásul az éjszakai pihenés alatt háborítatlanul dolgozhatnak azon, hogy reggel boldogabban nézz a tükörbe.

6. Ne hagyd a levegőt szárazon!

Ha nincs elég nedvesség a levegőben, akkor a bőröd lesz egyre szárazabb és szárazabb. Egy jó párásító igazi áldás ilyenkor.
Mi a te éjszakai bőrápolási rutinod?