Igen. Erről a fogkeféről tényleg érdemes írni.

Amikor egy fogkefe teljesen más.

Azt gondolná az ember, hogy fogkefe és fogkefe között nincs olyan nagy különbség. Persze vannak egyszerűbb, „fapados” fogkefék, és vannak drágább, profibb fogkefék, amik valóban többet tudnak, de nem gondoltam volna, hogy lesz olyan fogkefe, ami majd hiányozni fog, és tessék…

 Az, hogy első használatra megszerettem, nem is volt kérdés. A fogínyem érzékeny, ezért szuperpuha sörtéjű fogkeféket szoktam venni, és még így is előfordul, hogy az ínyem vérezni kezd, amin egyébként sokat segített a Dujul fogkrém, azaz a javulást nem „csak” a fogkefém számlájára írom.

Amikor az első EQ Wellbeing fogkefét kipróbáltam, meglepett, hogy mennyire alaposnak éreztem. Habár nem voltam kíméletes (eléggé belefeledkeztem a sikálásba, mert nagyon jó érzés volt), az ínyem nem hogy nem vérzett, de kifejezetten masszírozónak éreztem. A kétféle hosszúságú sörték nagyon jól befurakodtak a résekbe, és a fogaim felszíne is tisztára polírozott érzetű, sima volt. A lepedékek is bocsánatot kértek, és visszavonultak.

Persze nem csupán a kétféle hosszúságú sörte az EQ Wellbeing fogkefék sajátossága (hiszen ilyet azért más fogkefék is tudnak, igaz nekik nejlon szálaik vannak, ami egészen más), hanem ezek a PBT szálak polírozottak, extravékonyak és lekerekítettek is, ráadásul több, mint 2100 van belőlük, és kiváló a formatartásuk.

Az antibakteriális és egyéb plusz hatásról pedig a nano technológiának köszönhetően a sörték még speciális anyagokat is tartalmaznak. A faszenes, a jadés és az ezüstös változat közül nekem az ezüst adta a legtisztább érzést, míg egy barátom a jadésra esküszik. Teljesen egyéni, hogy kinek, melyik hatóanyag adja a legtöbbet.

 Az alaktartása tényleg zseniális, és könnyű utazni vele, mégis, amikor karácsonykor két hetet töltöttem külföldön, akkor itthon felejtettem, és kénytelen voltam két hétig nélkülözni. Ekkor éreztem meg igazán, hogy mennyire megszoktam már a jót. Iszonyúan hiányzott az a szupertiszta érzés, amit a nano ezüst fogkefének köszönhetek. Legközelebb is ebből a családból választok, mégpedig a NAVI super nano ezüst változatot.

Frissítés: Az EQ Wellbeing fogkefét már nem forgalmazzuk. ITT tudsz szétnézni fogkeféink között.