Ideális smink tavaszra: A koreai pasztell sminktrend trükkjei

Így készül a koreai hírességek profi pasztell sminkje, azaz a rózsaszín az új natúr.

Amikor az ázsiai sminkekre gondolunk, az első, ami az eszünkbe jut, az a tusvonal. De ezt lassan ideje újraértékelnünk. A koreai hírességek ugyanis egyre gyakrabban mutatkoznak pasztell sminkekben. Amíg nyugaton a natúr smink főleg bézsek és barnák keveréke, addig Koreában a rózsaszín vezeti a listát. Csakhogy nem is olyan könnyű a rózsaszínnel jól bánni, de ezután már neked is tökéletesen menni fog. :)

A K-pop pasztell smink lépései:

1. A rossz hír, ami azért orvosolható: minden a jó bőrrel kezdődik

Amikor a smink finomsága kerül a középpontba a bőr megfelelő előkészítése alapvető. Azaz a felfogás, miszerint a smink dolga az, hogy elfedjen, most egy kicsit félreteendő. Nyugodt, feltöltődött, hidratált bőrre lesz szükségünk a továbbiakhoz. De mivel nálunk jártok és vásároltok, nektek ezzel nem lehet problémátok.

2. A jó primer fél siker

Mindig meglepődöm, hogy itthon mennyire kevesen használnak primereket, miközben pont ott, ahol a szép bőr megfelelő ápolása van a fókuszban gyakran nem is egy, de két primert is felkennek, ha arra van szükség. A pasztell smink alá mindenképpen érdemes ragyogó primert használni, ami „földöntúli” fényt kölcsönöz az arcnak. Ez önmagában is rengeteget jelent.

3. Az alapozás legyen könnyebb

Akár alapozót viszel fel, akár BB krémet, keverj hozzá egy kevés folyékony hidratálót, szérumot vagy eszenciát. Így légiesebb, ugyanakkor ragyogóbb lesz a végeredmény.

4. Keverd a textúrákat!

Ha a matt és a fényes szemfestékeket együtt használod, még világosabb színek esetén is szebb hatást érhetsz el. A pirosító se legyen teljesen fényes vagy matt és a szokásosnál egy kicsit lejjebb kerüljön.

5. Felejtsd el a nehéz púdert!

A púder legyen extrafinom szemcséjű, nem túl fényes, de nem is túl matt.

6. Végül a csúcsfegyver

Az ázsiai nő és a hidratáló permet teljesen összetartoznak. Mindig van a táskájukban is legalább egy, hogy akkor frissíthessék az arcukat – és a sminkjüket, amikor csak szeretnék. A sminkelés végén csak permetezz egy keveset az arcodra, és nem csak tartósabban élvezheted a művedet, de sokkal könnyedebb és természetesebb lesz a hatás.

Hogy tetszik?