Hogyan tarthatod feszesen és fiatalosan a nyakad és a dekoltázsod bőrét?

A nyak és a dekoltázs bőre hamarabb ráncosodik, megereszkedik és pigmentfoltosodik. Ha szeretnéd megőrizni ezeknek a területeknek a fiatalságát, akkor kövesd a tippeket.

A nyak és a dekoltázs bőrének ápolása gyakran elmarad a bőrápolási rutinunkban, pedig ezek a területek éppen olyan fontosak, mint az arcunk. A nyak és a dekoltázs bőre vékonyabb, mint az arcé, és kevesebb faggyúmirigyet és kollagént tartalmaz, ezért hamarabb ráncosodik, megereszkedik és pigmentfoltosodik. A napfény, a gravitáció, a hormonális változások és a rossz testtartás is hozzájárulnak a nyak és a dekoltázs öregedéséhez. Ha szeretnéd megőrizni ezeknek a területeknek a fiatalságát, és elkerülni a "hattyúnyak" vagy a "mellkasi ráncok" kialakulását, akkor kövesd ezeket a tippeket.

1. Használj fényvédőt

A fényvédő használata az egyik legfontosabb dolog, amit tehetsz a bőröd egészségéért és fiatalságáért. A napfény károsítja a bőrödben található  kollagént és elasztint, ami a bőr rugalmasságáért és feszességéért felelős. A napfény okozza a legtöbb pigmentfoltot, ráncot és bőrrákot is. Ezért mindig kend be a nyakad és a dekoltázsod fényvédővel, mielőtt kimész a napra, és ismételd meg két-három óránként. Válassz olyan fényvédőt, ami legalább SPF 30-as, és széles spektrumú védelmet nyújt az UVA és UVB sugarak ellen. Ha szereted a természetes kozmetikumokat, próbáld ki a Beauty of Joseon Relief Sun: Rice + Probiotics fényvédőt , ami 30% rizskivonattal és probiotikumokkal hidratálja és táplálja is a bőrt.

2. Hidratáld a bőrödet

A hidratált bőr egészségesebb, rugalmasabb és fiatalosabb, mint a száraz bőr. A hidratálás segít megőrizni a bőröd nedvességtartalmát, és megvédi a bőröd külső rétegét a környezeti ártalmaktól. A hidratált bőrre a smink is jobban tapad, és nem fog beülődni a ráncokba vagy a száraz foltokba. Használj olyan hidratáló krémet, ami megfelel a bőröd típusának és állapotának. Ha száraz a bőröd, válassz egy gazdagabb, krémes állagú hidratálót, ami mélyen hidratálja a bőrödet. Ha zsíros a bőröd, válassz egy könnyebb, gél állagú hidratálót, ami nem hagy zsíros érzetet a bőrödön. Ha kombinált a bőröd, akkor olyan hidratálót használj, ami egyensúlyozza a bőröd nedvességtartalmát, és nem tömíti el a pórusokat. Ha érzékeny a bőröd, akkor olyan hidratálót válassz, ami gyulladáscsökkentő és nyugtató hatású, és nem tartalmaz irritáló összetevőket, mint például alkohol, illatanyag vagy színezék. Ha szeretnél egy hidratálót, ami nem csak ápolja, hanem védi is a bőrödet, próbáld ki a Jumiso Have A Good Cream csiga-centella arckrém tökéletes megoldás az irritált, érzékeny bőr megnyugtatására és hidratálására. A Centella segít csökkenteni a bőrhibákat, nyugtatja a bőrt, míg a csiganyálka a gyorsabb bőrrregenerációról gondoskodik.

3. Tápláld a bőrödet

A bőrödnek szüksége van bizonyos tápanyagokra, hogy egészséges és fiatalos maradjon. Ilyen tápanyagok például a vitaminok, az antioxidánsok, a peptidek és a ceramidok, amik segítenek megvédeni a bőrödet a káros szabad gyököktől, elősegíteni a kollagén termelését, és erősíteni a bőröd védőrétegét. Ezeket a tápanyagokat nem csak belülről, hanem kívülről is bejuttathatod a bőrödbe, ha olyan bőrápoló termékeket használsz, amik ezeket az összetevőket tartalmazzák. Válassz olyan szérumokat, krémeket vagy olajokat, amik gazdagok ezekben a hatóanyagokban, és rendszeresen használd őket a nyakadon és a dekoltázsodon is. Ha szeretnél egy terméket, ami táplálja és feszesíti a bőrödet, próbáld ki a Beauty of Joseon Dynasty Cream-et, ami 29% rizskorpavizet, 5% ginzeng gyökérlevet, mézkivonatot, sáfrányos szeklice olajat és gojii-bogyó kivonatot tartalmaz.

4. Masszírozd a bőrödet

A masszázs nem csak kellemes és ellazító, de jót is tesz a bőrödnek. A masszázs javítja a vérkeringést, ami segít a bőröd oxigénellátásában és tápanyagfelvételében. A masszázs segít eltávolítani a felesleges folyadékot és salakanyagot a bőrödből, ami csökkenti a duzzanatot és a puffadást. A masszázs segít ellazítani az izmokat, ami csökkenti a feszültséget és a ráncokat. A masszázs segít feszesíteni a bőrödet, ami javítja a bőröd kontúrját és formáját. A masszázs segít bejuttatni a bőrápoló termékeket a bőrödbe, ami növeli a hatékonyságukat. A masszázs egyszerű és olcsó módja annak, hogy fiatalítsd a bőrödet, és megelőzd a nyak és a dekoltázs öregedését. A masszázs elvégzéséhez használhatsz egy masszírozó eszközt, vagy akár a saját kezeidet is. A masszázs során használj olyan arcápoló olajat, ami hidratál és táplál. Próbáld ki például a Haruharu Wonder Black Rice Facial Oil arcápoló olajat, ami fekete rizst, levendulát, kamillát és jojobaolajat tartalmaz, és segít megújítani, nyugtatni és ragyogóvá tenni a bőrödet.