Hogyan működik a két lépéses koreai arctisztítás?

Tényleg szükség van a két lépésre? Mi a legjobb választás neked?


Az, hogy a koreai bőrápolásban a megfelelő arctisztítás az egyik legfontosabb prioritás, már senkinek sem újdonság. A két lépéses arctisztításról is sokat lehet hallani, mégis kevesen tudják, pontosan mi is az elve a két lépés mögött, és hogy mikor-kinek érdemes választania?

1. Lépés: Olajos vagy balzsamos tisztítás

Milyen szennyeződésekkel kell az arclemosódnak megbirkóznia egy hosszú nap után, amikor smink is volt rajtad?

- Több rétegnyi festékkel
- A levegő szennyeződéseivel
- Izzadtsággal
- A bőröd által termelt zsírral

Ehhez olyan arclemosóra van szükséged, ami fellazítja és oldja ezeket a szennyeződéseket. Az olajos alapú arclemosók és balzsamok képesek arra, hogy ezt megtegyék, míg a vizes bázisú lemosók nem.

Hogyan használd az olajos arclemosót?

Pumpáld az olajat a tenyeredbe, majd finoman terítsd és masszírozd bele a bőrödbe! Hagyd, hogy megdolgozza azt a réteget, ami az arcodon van. Ezután alaposan öblítsd át langyos vízzel! A legtöbb olajos arclemosó ettől tejszerű folyadékká válik, és könnyen el tudod távolítani. Az olajos arclemosó nem szárítja a bőrödet, hanem megfelelő víz/olaj egyensúlyt hagy hátra. Emiatt száraz bőrre különösen ideális.

A tartós sminket, a több rétegnyi alapozó/púder/korrektort így tudod a leghatásosabban, ugyanakkor legbőrbarátabban eltávolítani.

2. Lépés: Víz bázisú lemosó

Amíg az előző lépésben az volt a feladat, hogy a legmakacsabb szennyeződést is eltávolítsd, most a maradék lemosó és maradék szennyeződés eltávolítás a cél. Gyengéd, hidratáló hatású lemosóra van szükség, ami úgy tisztít, hogy már nem szól bele a bőröd olajháztartásába.

A gazdagon habzó lemosók tökéletesek erre a célra. Ahogy a dús habot elmasszírozod az arcodon, az eljut mindenhová, és mikrotisztítást végez.

Újra itt az öblítés ideje. Válassz ehhez langyos vizet. Az arcodat ne töröld meg, inkább próbáld meg finoman felitatni a nedvességet.

Reggel, amikor a bőrödön kevesebb a szennyeződés, nem feltétlenül van szükséged két lépéses arclemosásra, de ha a bőröd kifejezetten zsíros, akkor érdemes megfontolnod.