Hogyan készítsd fel a bőrödet az éjszakai bőrápolásra?

A bőrödnek másra van szüksége nappal, és másra éjszaka. Tudd meg, hogy pontosan mire!


Néha meglepődöm, amikor olyanokat olvasok a bőrápolásról, hogy a bőrben nincs óra, ezért nincs szüksége másra éjszaka, mint nappal. Nem ártasz neki, ha ugyanazt kapja, amit nappal (kivéve, hogy a fényvédő kimaradhat az éjszakai lépésekből), de ha figyelembe veszed a bőröd speciális igényeit, a bőröd a legjobb formájába kerülhet.

Miért más a nappali bőrápolás?

Reggel van. Most ébredtél. A szobádban kellemes az idő. Minden úgy tökéletes, ahogy van. De ez nem marad így. Felöltözöl majd. Sminket teszel fel. Kimész az utcára, más lesz a levegő. Talán fúj a szél, esik az eső, vagy süt a nap. A levegő lehet, hogy száraz lesz vagy éppen párás. Kipufogófüsttel találkozol. Talán edzeni fogsz és izzadsz majd. Telefonálsz. Megérinted az arcod. Megölelsz valakit. Nekidőlsz az üvegnek…

Annyi minden történik a bőröddel napközben. Az egyik legfontosabb, amivel támogathatod, hogy a bőrápolási rutinod elég könnyed legyen ahhoz, hogy ne terhelje túl a bőrödet. Ugyanakkor elég tápláló, hogy a bőröd meg tudja védeni magát. Szüksége van napvédelemre, hogy hosszú távon is egészséges maradhasson. Tiszta hatóanyagokra, hogy minden cseppet hasznosíthasson, és ne kelljen extra semlegesítéssel küzdenie.

Miért más az éjszakai bőrápolás?

A bőröd most tiszta, a szervezeted pihen, a környezeted ideális ahhoz, hogy ellazulj, feltöltődj, felkészülj az újra. Nincsenek extrém behatások és károsító kihívások. A bőrödnek nem kell extra nehezítésekkel foglalkoznia, itt az ideje az épülésnek.

Ezért a bőröd ilyenkor befogadóbb, és mindazt a tápanyagot, amit adsz neki, jobban tudja hasznosítani.

A bőrödnek nincs órája, és nem az órán múlik, hogy mikor éppen milyen funkciókat lát el a bőröd, hanem azon, hogy milyen a környezete, mivel találkozik, és mennyire van lehetősége építeni magát, vagy inkább a megtartásra kell fókuszálnia.

A koreai bőrápolásban ezért is kiemelten fontos az éjszakai bőrápolás, és az éjszakai maszkok népszerűsége bizonyítja, hogy az eredmény magáért beszél.

Az éjszakai maszkok táplálóbbak, mint a nappali krémek, hogy amikor a bőröd éppen feltöltődik, akkor azt kaphassa, amire a leginkább szüksége van.

A koreai éjszakai maszkokat ne úgy képzeld el, mint vastag réteget hagyó krémet a bőrödön, ezek a kozmetikumok nem olyan dúsak és vastagok, de nagyon táplálóak, és van idejük mélyre hatolni a bőrödben. Inkább krémre hasonlítanak, mint maszkra.

Reggelre feltöltik a bőrt, és az arctisztítással lemoshatsz bármilyen esetleges felesleget. A bőröd puha és sima, és kevesebb kozmetikumra van szüksége, így készen állsz a nap kihívásaira.

Kattints ide az éjszakai maszkokért!