A 3 másodperces hidratálási szabály, ami megváltoztatja a bőrödet!

Cikkünkből megismerheted a 3 másodperces hidratálási szabály fantasztikus előnyeit!


Igazi tudomány van mögötte!

A K-Beauty az innovatív felviteleiről és terméktechnikáiról ismert. Ide tartozik a toner maszk vagy a nagyon vastag krémmel való hidratálás a “slugging”. Tehát egyáltalán nem meglepő, hogy a koreai nők egy újabb innovatív arcápolási trendet követnek, a 3 másodperces hidratálás szabályt.
Ez a csattanós hangzású szabály azt sugallja, hogy azonnal kezdjük el a bőrápolási rutinunkat a lemosás után, 3 másodpercen belül.

Bár ez csak egy ostoba ajánlásnak tűnhet egy túlbuzgó bőrápolási fanatikustól, a tudomány azt állítja, hogy a tisztítás után az azonnali hidratálás jobb a bőrünknek!
Íme, hogy miért érdemes ezt a technikát alkalmaznod.

1. Bőröd nedvesen fogékonyabb a helyi hatóanyagokra

A bőr külső rétegének, a stratum corneumnak vagy SC-nek egy fő funkciója van: gátat képez az élő sejtjeink és a külvilág között. Amikor szérumot (vagy bármilyen más bőrápoló terméket) viszel fel a bőrödre az úgynevezett helyi alkalmazás során, azt szeretnénk, hogy bőrünk a maximális mennyiségű hatóanyagot szívja magába. Viszont az SC-d a lehető legjobban ellenáll, és megpróbálja távol tartani magától, mert ez a feladata (csak büszkévé akar tenni!).

Legtöbbször a kozmetikai cégek úgy állítják össze a terméket, hogy azok meggyőzzék az SC-t arról, hogy engedje át a hatóanyagokat, olyan trükkökkel, mint például a penetrációt fokozó összetevők, például a glikolok, és a savak alacsony pH-értéke. Ha benedvesíted a bőrödet is, az hatalmas lökést ad neki.

2. A hidratáló krémben lévő okkluzív anyagok nedvességet zárnak a bőrbe

A hidratáló összetevők három kategóriába sorolhatók: nedvesítők, amelyek megtartják a vizet és megakadályozzák annak elpárolgását; bőrpuhítók, amelyek beszívódnak a bőrbe és kisimítják a repedéseket; és az okkluzívok, amik olyan film réteget képeznek, ami képes bezárni a vizet.

Az okkluzív összetevők miatt érdemes a lehető leghamarabb felvinni a hidratáló krémet. A víz gyorsan elpárolog, és tisztítás után a bőr általában „szivárog”, tehát nedvességet veszít,  így vízhiányosabb lesz, ha hagyod megszáradni és nem hidratálsz. Az okkluzívok nem párolgó olaj alapú filmréteget képeznek a víz tetején, hogy bezárják azt, ami így visszajuthat a bőrbe. Minél gyorsabban viszed fel a hidratálót, annál több vizet fogsz a bőrödbe zárni és annál kevesebb időt töltesz dehidratált bőrrel!