Helyesen használod a hidratálód?

Hozd ki a legtöbbet az arckrémedből

A ragyogó, feszes bőr és a jól megválasztott, helyesen felvitt hidratáló szorosan összetartoznak. A legritkább esetben gondolkozunk azon, hogy helyesen visszük-e fel az arckrémünket, pedig a végeredményt a helyes technika befolyásolja. Ráadásul mivel naponta legalább kétszer hidratálsz, az évek nagyon is megmutatják, hogy megfelelően gondoskodsz-e a bőrödről.

Mindig tiszta bőrre vidd fel a krémet!

Ez a tanács persze nagyon is evidensnek tűnik, mégis fontos újra és újra elmondani, mert megfelelő arctisztítás nélkül könnyebben alakulnak ki pattanások és mitesszerek, és persze a hidratáló kérem sem fog megfelelően felszívódni. Ha az arc esti lemosásáról van szó, akkor a sminklemosás önmagában még nem elég ahhoz, hogy megfelelően tiszta legyen a bőröd, mindenképp fordíts figyelmet egy második, alapos tisztításra, hogy a bőröd valóban befogadó állapotba kerülhessen! Ha konjac szivacsot vagy szónikus arctisztítót is használsz, biztos lehetsz benne, hogy a bőröd készen áll a továbbiakra.

Ne hagyd sokáig a bőröd hidratálás nélkül!

Tisztítás után a bőröd ideális állapotba kerül az arcápolás többi lépéseihez, de ha túl sokáig vársz, akkor elkezd kiszáradni. Ilyenkor érzed azt, hogy a bőröd kellemetlenül feszülni kezd, és lassan veszít a természetes nedvességtartalmából. Ha nem várod meg ezt, hanem akkor táplálod a bőröd, amikor az a legbefogadóbb, a bőröd maradéktalanul hasznosítani tudja a krémek és szérumok tápanyagait.

Melegítsd fel a tenyered!

Az ázsiai bőrápolásban a meleg tenyér energiáját szívesen használják a bőr szépítésére. Nem csupán azért, hogy a meleg hatására a tápanyagok könnyebben bejussanak a bőrbe, hanem azért is, mert a chi, vagyis az életenergia is így gondoskodik a bőrödről. Tedd a hidatálót a tenyeredbe, és dörzsöld össze párszor, hogy felmelegedjen mielőtt fevinnéd az arcodra. Ha a krémezés végén befeded az arcod a meleg tenyereddel elősegíted a hidratáló felszívódását, nem mellesleg pedig relaxál és feltölt.

Vidd fel mindenhová, ahol szükség van rá!

Amikor az arc hidratálásáról van szó, meglepő módon nem csupán az arcot értjük alatta. A krémezés már a nyak alsó részénél kezdődik. A nyak bőre ugyanúgy ki van téve azoknak a hatásoknak, mint az arc, és éppen emiatt ugyanúgy szüksége van a gondoskodásra. A megfelelő krémezéssel megelőzheted a nyak bőrének idő előtti megereszkedését.

Válaszd a helyes irányt!

Amikor a krémezést alulról kezded, és úgy haladsz felfelé, az a gravitáció ellen dolgozik, azaz a bőröd hálás minden pillanatért. Haladj alulról, felfelé irányuló, finom, paskolgató mozdulatokkal! Így a bőröd tovább marad feszes, a tápanyagok és a nedvesség pedig gyorsabban és alaposabban szívódik fel.