Eleget teszel a bőrödért most, hogy hideg lett?

Öt hatásos tipp és számtalan megoldás.

Próbáltad már elképzelni, hogy milyen lehet az arcbőrödnek extrém körülmények közt helytállni? Kint hideg van, és fúj a szél, esik az eső vagy akár a hó. Amikor viszont belépsz valahová kellemes meleg van.

A bőröd nem csak a hőmérséklet különbségeinek van kitéve, de a fűtés miatt sok helyen ráadásul szárazabb a levegő. Talán kevesebb vizet is iszol, és a forró italok is hirtelen változtatják meg a hőérzetedet. A bőröd kipirul, érzékenyebbé és szárazabbá válik, ezzel is jelezve neked, hogy segítségre van szüksége az ideális működéshez.

És ha a bőröd arra kér, hogy figyelj oda rá jobban, akkor bizony ezt nem érdemes figyelmen kívül hagyni. A legegyszerűbb dolgod akkor van, ha a megelőzésre elég figyelmet fordítasz. Ilyenkor még nem történt olyan változás, ami nehezebben fordítható vissza.
De mégis mit tehetsz a szép bőrért az ilyen extrémebb körülmények között?

1. Hidratálj többet

Szinte mindenkinek szárazabb a bőre ősszel és télen. Ahogy elindul a fűtési szezon máris érdemes beiktatni az extra hidratálást, mert a bőrödnek ilyenkor plusz nedvességre van szüksége. Ez akkor is igaz, ha az arcod kombinált vagy zsírosabb. Ne várd meg, amíg a bőröd húzódik, feszül és kipirul, vagy esetleg hámlik, ha megelőzheted ezeket a tüneteket.

2.Tápláld a bőröd

Tegyél fel tápláló és bőrnyugtató maszkokat hetente kétszer! Amíg jó időben könnyebb ételeket eszel, télen nem véletlenül vágysz a tartalmasabb fogásokra. A bőröd ezzel hasonlóan van. Igényli, hogy ilyenkor egy kicsit többet kapjon a tápláló hatóanyagokból. A pakolások és maszkok ideálisak erre a célra. Ráadásul amíg nappali vagy éjszakai krémből rendszeresen ugyanazt használod, addig a maszkokat kedvedre variálhatod, ezzel is változatosabbá téve az arcápolást. A bőröd meg fogja hálálni.

3. Rendszeresen hámlassz a krémek jobb felszívódásáért

Azzal, hogy eltávolítod a bőr felső, elhalt rétegét, szabad utat nyitsz a krémekben, szérumokban és pakolásokban lévő tápanyagoknak, amik ettől jobban hasznosulnak. Az arc azonnal feszesebbnek, teltebbnek, üdébbnek tűnik, és ez nem csak optikai hatás, valóban sokat tettél a bőröd egészségéért. Erről részletesebben itt olvashatsz.

4. Extra réteg = extra védelem

A pórusokat eltömítő, bőrt fojtogató alapozó már rég a múlté. A BB krémeket pont azért szeretjük, mert természetes, könnyed érzés mellett nem csak ápolják az arcot, de szebb bőrképet is adnak. Télen még hozzáírhatod a listához azt is, hogy a plusz réteg miatt a bőr egy fokkal védettebb a környezet viszontagságaival szemben.

5. Párologtass!

Nem csak a bőröd, de az egész szervezeted meghálálja, ha párologtatsz. Attól, hogy a levegő nedvesebb a bőröd egyenesen fellélegezhet, mert nem kell még a levegővel is megküzdenie minden csepp nedvességért. Gondoltad volna, hogy a levegő ennyit számít a bőrödnek?

És hogy mégis melyik terméket is vesd be a tökéletesen ápolt bőrért? Íme a kiemelt javaslataink probléma szerint rendszerezve, hogy bármi is az, amin javítani szeretnél, biztosan megtaláld a megoldást. Mellékeltük a vásárlóink visszajelzéseiből is, hogy ne csak a mi véleményünkre hagyatkozz:
Ha a bőröd kipirosodik:

Benton Aloe-Propolisz nyugtató zselé

Az esszencia felvitele után használom, ápol és nyugtat, segít megszüntetni a gyulladást. Nem csak arcra és nyakra használom, hanem epilálás után lábra is. Nagy kiszerelése miatt sokáig elég. - Jul

Ha a bőröd szárazabb:

Suiskin AquaQuench Fortifier hidratáló és bőrnyugtató krém

Nagy tégelyben, kulturált csomagolásban érkezett, és nem csalódtam benne. Hamar beszívódik, nem hagy maga után zsíros érzetet, kellemesen hűsíti a bőrt. Szerintem jópár hónapig elegendő lesz, kis mennyiség is elég belőle egyszerre. - MJ

Ha a bőröd kombinált:

Laneige Water Sleeping Pack Éjszakai hidratáló

A család minden tagján kipróbálva bizonyított, még férfi arcbőrön is... a vízhiányosság okozta ráncocskák reggelre eltűntek, nem zsírosította el a bőrt , az egyik leghatékonyabb hidratáló krém, amit eddig próbáltam... extrém száraz bőrű családtagon a javasolt heti használattal ellentétben naponta kenve egy hét alatt látványos eredményeket mutatott fel. Nem irritáló, igazi feltöltő vízbomba a bőrnek. - Blanka

Extra minden bőrtípusra:

Benton csiga-méh eszencia

"Elmúltam 50 éves, s az utóbbi pár évben a bőröm rohamtempóban épült le : fakó, megereszkedett bőr, piros/hámló foltok, dudorok... Alapvetően száraz és extrém érzékeny bőröm van, nagyon kevés kozmetikumot tolerál, az utóbbi időben pedig bármit is használtam, minden teljesen hatástalan volt, legtöbbjük többet ártott, mint használt. Régebben halottam már a koreai kozmetikumokról, de olyan túlzottnak éreztem a körülöttük lévő felhajtást, hogy meggyőződésem volt, mindez csak reklámfogás. Most teljesen véletlenül (egy kíméletes arctisztító kefét keresgélve) akadtám rájuk ismét, s a Benton esszencia termékleírása + a vélemények ismét lázba hoztak, megnéztem a többi Benton terméket is, s úgy gondoltam adok még egy utolsó esélyt a megfáradt bőrömnek, hátha megtörténik a csoda, s igaz lesz minden, amiket ezekről a termékekről írtak. Arctisztítás után szépen sorban felpakoltam a cuccokat az arcomra, pont úgy, ahogyan itt javasolták : toner, esszencia, lotion, koncentrált krém. Aztán döbbenten meredtem a tükörre, mert a különbség azonnal látszott és érződött. Hihetetlen volt. Az igazi ámulatot mégis a másnap reggel hozta, szó szerint tátva maradt a szám, amikor megláttam a tükörképemet : nyoma sem volt hámló/piros foltnak és színem volt ! Évek óta először a bőrömnek szép egységes bőrszíne volt ! Megtapogatva éreztem, hogy sima és puha, nagyon jól hidratált, feszesebb, mint 2-3 éve bármikor. A férjem aznap megkérdezte, hogy mit csináltam az arcommal, mert most olyan szép :) Bő egy hete használom rendszeresen a Benton termékeket , azóta a bőröm hidratált és hibátlan, nem tért vissza egyetlen száraz folt sem, nincs pattanásom, s mintha a ráncok is enyhülnének. Nagyon pici mennyiség is elég belőlük, igazán gazdaságos, mindegyik darab megéri az árát. Számomra ezentúl alapvető létszükségleti cikknek számít minden Benton termék. - Hanka"