Csábítóan szexi ajkakat szeretnél minden időben?

Azaz így ápold az ajkaidat, ha azt szeretnéd, hogy ellenállhatatlanok legyenek

Annyi minden esküszik össze az száj érzékeny bőre ellen különösen télen, hogy az ajakápolás ilyenkor még inkább a középpontba kerül, de az ajakbalzsam a legtöbb esetben még önmagában kevés, ha igazán szexi ajkakat szeretnél.

Mit tehetsz a jól hidratált, csábítóan puha ajkakért?

1. Igyál sok folyadékot, de kerüld a forró italokat!

Nem csak nyáron fontos a megfelelő mennyiségű folyadék utánpótlás, hanem télen is, amikor a levegő szárazabb, ráadásul a szél és a hideg cserepessé teheti az ajkaid. A forró italok irritálhatják az amúgy is érzékenyebb bőrt meggátolva ezzel a sebes bőr gyógyulását.

2. Radírozz!

Az elhalt hámsejtek eltávolítása az ajkakon szintén segít a megújulásban, ráadásul a radírozást követő táplálás nagyobb területen fejtheti ki a jótékony hatását. Egy puha, használaton kívüli fogkefe alkalmanként segíthet megújítani az ajkak felszínét. Ajánljuk a Skinfood Avocada & Sugar ajakradírt. De bánj vele gyengéden!

3. Hidratálj és táplálj!

Sok ajakír védőréteget képez ugyan a bőrödön, de nem táplálja és hidratálja azt. Ez vezet ahhoz, hogy egy idő után azt érzed, egyre többet kell használnod belőle. A megfelelő krém feltölti, táplálja és puhává teszi az ajkak felszínét, azaz mélyen hidratál. Semmiképp ne hagyd ki a lefekvés előtti bekenést, mert a krém az éjszaka folyamán háborítatlanul fejtheti ki a gyógyító és tápláló hatását. A legjobb eredmény eléréséért mi a Benton Honest ajakápolóját ajánljuk.

4. Használj kendőt vagy sálat, ha fúj a szél!

A hideg, erős szél ellen egy extra réteg védelem mindig jól jön. Ha a sálad vagy kendőd az ajkaid elé húzod, az ajkaid védettebb helyen vészelhetik át az extrém időjárási körülményeket. Védd a bőröd, hiszen a megelőzés egyszerűbb és hatásosabb, mintha a cserepes ajkaidat szeretnéd helyrehozni.

5. Ne nyalogasd az ajkaidat!

Az egyik legnagyobb bűn, amit az ajkaid ellen elkövethetsz, ha nyalogatod őket. A nyál savas hatása kikezdi a bőrt, ráadásul ahogy a nedvesség elpárolog még több nedvességet visz magával. Azaz a nyalogatással nem hogy nem segítesz, de duplán ártasz az ajkaidnak.

6. Erősítsd a bőrt vitaminokkal!

A B-vitaminok, vas és esszenciális zsírsavak segítenek erősíteni a bőrt és megakadályozzák, hogy az ajak sarkai repedezetté váljanak. Fogyassz extra vitaminokat, hogy a bőröd a lehető legjobb állapotban legyen!