Hogyan igazítsd a bőrápolást a ciklusodhoz, és miért figyelj oda erre?

A hormonszinted és a bőröd összefüggenek. Használd ezt a tudást azért, hogy a bőröd a legjobb formájában legyen.


Tudjuk, hogy ugyan minden menstruációs ciklus más, mégis nagy vonalakban hasonló folyamatok mennek végbe a testedben. Éppen ezért is érdemes odafigyelned arra, hogy éppen mi is történik. Ha jól kalkulálsz nem dolgozol magad ellen, és mindent a megfelelő időben adagolhatsz a bőrödnek, hogy azt kapja, amire éppen szüksége van. Se többet, se kevesebbet.:)

A ciklusod első napjai

Az ösztrogénszinted nagyon mélyen van, fáradt vagy, és ez a bőrödön is meglátszik. Szürkébb, élettelenebb. Ilyenkor nem csak ezzel kell megküzdened, de nagyobb esélyed van arra, hogy a pórusaid eltömődnek és mitesszerek, pattanások jelennek meg rajtad.

Mire van szükséged, hogy a bőröd most jól érezze magát?

Ez most nem a gazdag és tápláló maszkok ideje, a bőröd szeretne megszabadulni mindattól, amire már nincs szüksége. Felfrissülés és megkönnyebbülés, ezek a kulcsszavak most.
Ez a legjobb időszak a bőrmegújításra. Hámlassz, és hagyd, hogy a friss bőr a napvilágra kerüljön. Jöhet minden, ami energetizál és revitalizál, csak könnyű textúrájú legyen. Ez a lotinök és zselék ideje. A hialuronsav ilyenkor a legjobb barátod.

A ciklusod második negyede

Egyre nő az ösztrogén szinted, a bőröd természetes ragyogása kezd helyreállni. A bőröd egye erősebb, ilyenkor a legkevésbé érzékeny, és gyorsan regenerálódik.

Mitől lesz a bőröd a legjobb formában?

Ideális időszak a kozmetikushoz, vagy ha kisebb beavatkozást tervezel. Ilyenkor érdemes kipróbálnod az újdonságokat, jöhetnek a szettek és a kúrák. Kísérletezz, de azért persze ügylej az egyensúlyra!

A ciklusod 14-21 napja

Ó, igen. A bőröd csúcsformában van, majd kicsattan az egészségtől. Az arcod most a legszimmetrikusabb, azaz most vagy a legvonzóbb.

Mi kerüljön most a bőrápolásod fókuszába?

A kevesebb most több, főleg ha a sminkedről van szó. Emeld ki a természetes adottságaidat! Az alapozás legyen visszafogott és ne legyen túl matt. Dolgozz vékony, finom rétegben a cushion alapozóddal vagy aegy BB krémeddel. Csak ott púderezz, ahol feltétlenül szükséges. Adj színt az arcodnak és élvezd a szexi kisugárzásodat, Most mindent könnyedén elérhetsz. A hidratáló és a lifting fátyolmaszkok pedig csodákat művelnek a bőröddel.

PMS, azaz a ciklusod utolsó napjai

Elkezd süllyedni az ösztrogén szinted, de a tesztoszteron még ugrik egyet. A bőröd hajlamosabb most arra, hogy zsírosabb legyen. Ezzel pedig együtt járnak az eltömődött pórusok és pattanások, pláne, ha hozzátesszük, hogy most nagyon kívánod a cukros ételeket.

Mit tegyél a bőrödért ebben a nehéz időszakban?

Az arctisztítás most duplán fontos. Mosd le a sminkedet alaposan, aztán jöhet a második arcmosás. Az arctisztító készülékedet ne hagyd parlagon heverni. Minden, amit azért teszel, hogy a pórusaid a lehető legjobb állapotban legyenek, most duplán megtérül.
Jöhetnek a pórustisztító és méregtelenítő maszkok, és ha mégis megjelenik egy pattanás, fedd le a tapasszal, hogy gyorsan és heg nélkül gyógyuljon.