Az 5 legnagyobb hiba, amit a pirosításnál elkövethetsz

És hogy hogyan kerüld el őket

Ahogy beköszönt a rossz idő, elkezdünk éhezni a színekre, és amíg nyáron egy kevés bronzosítóval is üdék lehetünk, ősszel és télen érdemes ráerősíteni a pirosításra. Csakhogy nem mindegy, hogyan… Mik a leggyakoribb hibák, amit ilyenkor sokan elkövetnek?

1. Túl sok pirosító

Sokan inkább nem pirosítanak, mert attól félnek, hogy a végeredmény túl erős lesz. Pedig ha elővigyázatos vagy, ez nem fordul elő. A pirosítót inkább vékony rétegekben vidd fel, mint egy vastagban. Sokkal könnyebb építeni az erősséget, mint visszavenni belőle. Mindig ellenőrizd természetes fénynél is a hatást, mert így látszik a legjobban, ha túl erős a pirosítás. Amennyiben túl messzire mentél, egy tiszta, száraz szivaccsal visszavehetsz a pirosító intenzitásából.

2. Nyers eldolgozás

A pirosítóval akkor érheted el a legjobban a célod, ha az eldolgozásban alapos vagy. Minél finomabbak az átmenetek, a pirosítás annál harmonikusabb lesz. Ha gondban vagy az eldolgozással, egy kis áttetsző púder a legjobb segítőtársad.

3. Nem megfelelő ecset

A pirosításhoz használt ecset formája és mérete meghatározza, hogyan néz majd ki a végeredmény. Ha az arccsontod nagyobb, egy kisebb ecsettel foltosan tudod felvinni a festéket. Próbáld az ecsetet az arccsontodhoz, és látni fog, mekkora területet fed majd le, és hogyan.

4. Rossz színválasztás

A jól megválasztott árnyalattól az arcod frissnek és üdének hat. Ráadásul minél inkább illik a pirosító színe a természetes színharmóniádba, annál könnyebb a dolgod, de ha az ellenkező színtartományból választasz, a szín még élénkebben látszik majd, így ilyenkor duplán fontossá válik az eldolgozás.

Ha a bőröd világos, akkor a pirosításnál is világosabb árnyalatot válassz! Ha élénk az íriszed és sok a kontraszt a színeidben, akkor valószínűleg egy élénkebb pirosító a legideálisabb neked. A kreol bőr pedig egy gazdag tónussal mutat gyakran a legjobban.

5. Túl biztosra mész

Nem használni pirosítót ugyanúgy rossz választás, mintha előnytelen színt vinnél fel. A pirosító üde, életteli hatást ad, és sokkal fiatalabbnak, feszesebbnek tűnik az arcod. A másik biztonsági játék az, amikor a pirosító és a rúzs színe megegyezik, ilyenkor elveszhet a pirosító adta friss hatás. Ha a rúzsod sötétebb, egy világosabb pirosító kifinomult hatást kölcsönöz az arcodnak. Ugyanez igaz, egy natúrabb sminkre élénkebb pirosítóval.

Legközelebb azzal folytatjuk, hová vidd fel a pirosítót a legelőnyösebb hatásért.