Nem akarsz mitesszereket? Segítünk, hogy megszabadulj tőlük!

Tüntesd el a mitesszereket okosan, egyszerűen és gyengéden! Íme a legjobb tippjeink, akár tiniknek is!


Mostanában sokan kérdeztek arról, hogy mi a teendő, ha szeretnének megszabadulni a mitesszerektől? Hogyan kezdjenek hozzá? És mi a teendő, ha mindezt érzékeny bőrön szeretnék?

Tudom mennyire idegesítőek tudnak lenni a mitesszerek. Olyan érzés, mintha nem gondoskodnál rendesen a bőrödről, pedig tisztítod és hámlasztasz, és minden. Vagy épp hozzájuk sem mersz nyúlni, mert félsz, hogy aztán gyulladt pattanásokká válnak.

A mitesszerek a pórusaidban lévő extra faggyúból állnak, gyakran elhalt hámsejtekkel kevereve, ami aztán kitüremkedik, és apró kis dudor lesz belőle. Amikor a fény és a levegő hatására oxidálódik, akkor fekete színt ölt, ilyenkor jobban látszik. Ha ezt érted, akkor világossá válik, hogy az akcióterv a pórusok tisztán tartására irányul, az egyensúly helyreállítására irányul.

Hogy hogy jön ide a gyengédség meg az érzékeny bőr?

Ha a bőröd olajtermelése ellen agresszívan lépsz fel, a bőröd védekezni kezd (hogy helyreállítsa az egyensúlyát), és még több zsírt termel. Vagy sikerrel jársz és a bőröd száraz, piros, repedező sivataggá válik. Ha túlhámlasztasz, akkor irritált és pattanásos is lehet, és persze hámlani fog.

Ezért olyan fontos, hogy minden, amit a bőrödért és a pórusaid tisztán tartásáért teszel, az harmóniában legyen veled, és úgy hasson, hogy közben nem terheli túl a bőrödet.

Mit tehetsz, hogy megszabadulj a mitesszerektől?

1. Arctisztítás olajjal

Mi? Igen, jól olvastad. Pont most írtam le, hogy a mitesszer faggyú és erre olajat javaslok neked?
Az a helyzet, hogy pontosan ezért. A kifejezetten arctisztításra szánt olajok oldják a zsírt, és ahogy vízzel keverednek, amikor leöblíted az arcod, tej állagúvá válnak, a bőrös pedig puha, hidratált és ami a legfontosabb, tiszta lesz.

Mivel extra biztosak akarunk lenni abban, hogy az olajat eltávolítottad, érdemes ezután habos, gyengéd arclemosóval, ideálisabb, ha konjac szivacsot vagy ami még hatásosabb a PoBling elektromos arctisztítót használsz hozzá.

Minden, amit az arcodon használsz legyen gyengéd és hidratáló, hogy a bőröd ne érezze veszélyben magát, és ne kezdjen extra olajtermelésbe!

Kattints ide az arctisztítókért!

2. BHA, a megújulás jegyében

A gyengéd, óvatos, felszíni hámlasztás segít megszabadulni az elhalt hámsejtektől, és a pórusaid is fellélegezhetnek kicsit. Tudjuk, hogy a hámlasztás nagyon népszerű, de ne vidd túlzásba, mert a bőröd könnyen irritálódhat, elkezdhet hámlani sőt akár több pattanásod is lehet, ha elveted a sulykot.
Ha viszont tudatosan és odafigyelve használod, tiszta, sima, nyugodt és feszes bőr lesz a válasz.

Nézz körül a BHA tartalmú kozmetikumaink között!

3. Agyagos maszk

Hetente egyszer válassz agyagos maszkot, ami támogatja a bőröd egyensúlyának helyreállítását. A mitesszerek mennyiségén és méretén vagy a pattanássá válás mértékén tudsz változtatni, de ehhez rendszeres bőrápolásra van szükség, szóval ne arra hajts, hogy azonnal minden eltűnjön, hanem arra, hogy a bőröd folyamatai harmóniába kerüljenek, és minden támogatást megadhass ahhoz, hogy egészségessé, erőssé válj.
Az agyagos maszkok hatóidejét mindig tartsd be, hogy ne szárítsd túl a bőrödet.

Szép választékunk van agyagos maszkokból, kattints ide, és válassz!

4. Könnyű, érzékeny bőrre való, olajmentes hidratálás

A koreai kozmetikumok között szerencsére könnyű olyan hidratálót találni, ami megfelel ezeknek a kritériumoknak. És hogy miért fontos a hidratálás, ha egyszer a bőröd zsíros? Mert ettől még nedvességre ugyanígy szüksége van. Ha jól táplálod, mindent megkap ahhoz, hogy puha, selymes és feszes legyen, anélkül hogy extra olajat kellene termelnie. Végre a bőröd is, és te is fellélegezhetsz.

Szereld fel magad hidratálóval!

Ha folyamatosan jó bőrápolási döntéseket hozol, a bőröd állapota javulni fog. Ezért is fontos nekünk, hogy tudd, mit, miért javaslunk, és segítünk hogy egyszerűen és okosan építhesd fel a szép bőrödet. Hajrá!