A legújabb hajtrend, amiről talán még nem is hallottál

Te így csinálod?

Amikor először hallottam arról, hogy hajbalzsamos hajmosási trendről, nem értettem, hogy mi ebben olyan nagy szám. Aztán kiderült, hogy ezt úgy értik, hogy sampon helyett mossunk hajat hajbalzsammal. A co-washing persze nem ajánlott mindenkinek, és azért időről időre szükség lehet samponos hajmosásra is.

Hogyan kell hajat mosni hajbalzsammal?

Ez a hajmosás ugyanúgy kezdődik, mint a „szokásos”, azaz nedves hajjal. Csakhogy most a sampon helyett a hajbalzsamért nyúlunk. Innentől kezdve azonban már más lesz a helyzet. Például jóval több balzsamra van szükséged, mint samponra. Használj legalább háromszor annyit, mint amennyi sampont felvinnél. Megszokhattad, hogy a sampon habzik a hajadon, és síkos érzés. Hajbalzsammal hajat mosni egészen más érzés. Alaposan bele kell dolgozni a hajba. Mivel a hajtő a legzsírosabb, ez a rész igényli a legtöbb figyelmet. Az extra masszázs persze igazán jót tesz a fejbőr vérellátásának.

Miután bedörzsölted a balzsamot a hajba, hagyd fent 5-10 percig, mintha mondjuk maszk lenne, majd jöhet az alapos öblítés.

A haj sokkal lágyabb, hidratáltabb lesz. 2-4 hetente azért szükséged lehet egy alapos mélytisztításra. Szárításkor pedig valószínűleg kevesebb termékre lesz szükséged, a hajad pedig sokkal formázhatóbbá válik.

Kiknek ajánlott a hajbalzsamos hajmosás?

Leginkább a hullámos, a göndör és a száraz haj profitál ebből az új trendből. Viszont ha zsíros a hajad, vagy korpás a fejbőröd, akkor a hajbalzsamot hagyd inkább a sampon utánra.

Te kipróbáltad már?