A koreai szépségszakértők másképp zuhanyoznak

Ezekkel a szuper tippekkel még többet tudsz kihozni a zuhanyozásból

Az a 10 perc, amit a koreai szépségszakértők a zuhany alatt töltenek a hatékonyságról és a szépség maximalizálásról szól. Hogyan csinálják?
Hát így...

1. Mielőtt még kinyitnád a csapot

Hetente egyszer, zuhanyzás előtt vigyél fel hámlasztó bőrradírt a testedre, mielőtt még a zuhany alá lépnél. Masszírozd át vele a száraz bőrt alaposan! Ha nincs bőrradírod, akkor egy törölközővel is átdörzsölheted a tested.

2. Kezdd a hajmosással!

Ha a hajmosással kezded a csap alatti rutinodat, akkor a hajmaszknak vagy hajbalzsamnak több ideje marad, hogy hasson a zuhanyozás alatt. Alaposan masszírozd át a fejbőröd! Amikor leöblíted a hajad, ügyelj rá, hogy a samponból ne kerüljön az arcodra. Ezután jöhet majd a balzsam, amit a zuhanyzás végén alaposan moss ki a hajadból!

3. Használd ki a gőz hatását!

Az arc lemosása után finoman itasd fel a nedvességet a bőrről, majd vidd fel a tonikot és eszenciát, hogy a zuhany alatti gőzben masszírozhasd be őket. Így a bőröd könnyebben befogadja a tápanyagokat.

4. Váltogasd a hőmérsékletet!

A keringés javítására az egyik legjobb módszer, ha váltogatod a víz hőmérsékletét. Nem kell, hogy a forró vizet azonnal a jéghideg kövesse, de a változatos hőmérséklet nem csak a bőrödre hat jótékonyan, téged is feltölt.

5. Extra hatóanyagok a testre

A koreai fürdőkben gyakran az egyik különleges hatóanyagos kádból a másikba csobbannak a nők, hogy a bőrük egyedi, tápláló koktélt kaphasson. Egy kancsóban zöld teát, gyógyfüves keverékeket vagy szódabikarbonátos vizet.

+ 1 tipp: A konjac szivacs mélyen tisztít. Nem csak az arcodra, de zuhanyzáshoz is tökéletesen használhatod.