A bőröd elárulja, hogy mit eszel 2. - A tuti 8-as lista a szép bőrért

Így táplálkozz a szép bőrért

Az előző cikkben végigvettük mindazokat a tápanyagokat, amik káros hatással vannak a szépségedre. Most viszont azzal foglalkozunk, hogyan is támogathatod a bőröd a megfelelő táplálkozással, hogy a megfelelő arcápolás még hatékonyabb lehessen.

1. Bogyós gyümölcsök

Az áfonya, az eper és a málna nem csak finomak, de nagy koncentrációban tartalmaznak antioxidánsokat, ezzel is késleltetve az öregedés folyamatát, mivel megvédik a sejteket többek közt a Nap károsító hatásától is.

2. Vadvízi lazac

A vadvízi lazac gazdag omega-3 zsírsavban, így segít a bőrt hidratáltan és rugalmasabban tartani. A benne található szelén szintén a napsugárzás okozta károsodást enyhíti, míg a D-vitamin a csontok és a fogak egészségéért felelős. Egy étel, mégis számtalan jótékony hatás.

3. Spenót

A leveles zöldségek szintén vezetik a jótékony ételek listáját, és ez a spenótra különösen igaz. Sok benne a lutein, ami a szem egészségét és ragyogását tartja fenn, de magas a vitamin, a vas, a kálcium és a magnézium tartalma, és még omega-3 zsírsavban is bővelkedik.

4. Dió

Egy maréknyi dió napi fogyasztásával máris sokat tettél a bőröd, a hajad, a szemeid és a csontjaid egészségért. A dió megint csak egy olyan táplálék, ami omega-3 zsírsavban gazdag, és még E-vitamint is bőven tartalmaz.

5. Kivi

Ez a kis huncut, pöttyös, zöld húsú gyümölcs szintén tele van antioxidánsokkal, ahogy C-vitaminnal is. Kivit fogyasztva nem csupán a szépségedért, az öregedés késleltetésért és a ráncok megelőzéséért teszel sokat, de rákmegelőző és szívvédő hatása is van.

6. Étcsokoládé

A legalább 60% kakaót tartalmazó étcsokoládé gazdag flavonoidokban, így hatásosan veszi fel a harcot a szabad gyökök ellen, azaz késlelteti az öregedést. Nem is olyan mellékesen erősíti az immunrendszert és védi a szívet is. Persze azért fogyaszd módjával, és az aknék kialakulásától sem kell tartanod.

7. Zöld tea

A zöld teáról azt tartják, hogy megvédi a sejtfalat, és segít megakadályozni a bőrrák kialakulását. A benne lévő polifenolok ugyanakkor gyulladáscsökkentő hatással bírnak, ezzel is elősegítve az egészséges bőr megtartását.

8. Víz

És persze a víz, ami az életünk egyik legfontosabb építőeleme. Segít feltölteni a sejteket, és kimossa a méreganyagokat ezzel is egészségesebben és erősebben tartva nem csak a bőrünket, de az egész szervezetünket. Ásványi anyagokat is tartalmaz, amiket jól hasznosít a testünk.

Természetesen az egészséges táplálkozás alapja a változatosság, és számtalan olyan zöldség és táplálék van, ami támogatja a szervezetünket. Minél tudatosabban választunk, és persze tiszta, egészséges forrásból, annál többet segítünk a testünknek elérni és megtartani az ideális állapotát.