A bőröd elárulja, hogy mit eszel 1.

Ami rossz hatással van a bőrödre

Biztosan te is ismered a mondást miszerint a szépség belülről fakad, csak eddig másképp gondoltál a jelentésére. Az, hogy mit viszel be a szervezetedbe meglátszik a bőrödön. Pattanások, szárazság, ráncok vagy fáradt bőr... gyakran a táplálkozásodon múlik, hogy kell-e küszködnöd velük vagy nem. Összefoglaltuk nektek egy bejegyzésbe a szépségre legkárosabb hatású ételeket/alapanyagokat...

A túlzott sófogyasztás vizet von el a sejtektől, dehidratálttá téve ezzel a bőrödet is. A fáradtabb kinézet, a táskás szem, és a duzzanatok gyakran ugyanide vezethetőek vissza.

Cukor

A cukor nem csupán a fogaid épségére veszélyes, de káros hatással van a kollagénre, azaz szárazabb, rugalmatlanabb, sérülékenyebb bőr lesz a végeredmény. Az általa okozott vércukor ingadozás pedig gyulladást okozhat a szervezetben.

Egyszerű szénhidrátok

A cukorhoz hasonlóan az üres szénhidrátok is nagy ingadozásnak teszik ki a szervezeted vércukor szintjét, ezáltal okozva gyulladást, a kollagén és elasztin roncsolódását, a bőr korai öregedését.

Húskészítmények

A virslik, felvágottak, félkész hústermékek gyakran tartósítószereket, ízfokozókat, mesterséges adalékanyagokat, nagy mennyiségű sót és cukrot tartalmaznak. Ezzel különösen nagy terhet rónak a szervezetedre.

Tejtermékek

A tehéntej kiiktatása az étrendből javíthatja a pattanásos bőr állapotát. A tej az érzékenyeknél gyulladást okozhat, ráadásul a benne lévő hormonok felborítják a szervezeted természetes hormonális egyensúlyát, ezzel is elősegítve az aknék kialakulását.

Olajban sült ételek

Amennyire finomak az olajban sült ételek, annyira rosszat tesznek a keringésnek, azaz az alapvető tápanyagok nem jutnak el a bőrbe. Így ha életteli, ragyogó megjelenésre vágysz, akkor érdemes más, alternatív megoldásokban gondolkodnod.

Energiaitalok

Az energiaitalok erősen roncsolják a fogzománcot. Nyolcszor olyan ártalmasak a fogaidra, mint az üdítők, ezáltal pedig a szép mosoly ellenségei. És akkor még egy szót sem szóltunk a mesterséges adalékanyagok és a nagy dózisú koffein rád gyakorolt hatásáról.


Alkohol

Talán nem tudod, de a rendszeres alkohol fogyasztás lerövidíti az alvás REM fázisát, így akár ugyanannyi alvás után reggel mégis fáradtabban ébredsz. Hatással van az ereidre is, így a rosacea kialakulásában is fontos szerepe van. A sóhoz hasonlóan dehidratálttá teszi a szervezeted, azaz a puffadtság, valamint száraz és szürkés bőr szintén neki köszönhető.

Szerencsére ahogy egyre többet tudunk arról, hogy mire is van igazán szükségünk egyre több egészséges és finom alternatíva létezik. A jövő héten azzal foglalkozunk, hogyan adhatod meg tudatos táplálkozással a bőrödnek a leggoondosabb segítséget ahhoz, hogy tökéletes formában legyen.