Miért hasznos a hibiszkuszvirág a kozmetikumokban?

A hibiszkuszvirág-kivonat egyre népszerűbb bőrápolási összetevő, amely feszesebb, hidratáltabb, fiatalosabb bőrt eredményez. Tudj meg róla többet!

Dél-Korea nemzeti virága, a Hibiscus syriacus egy színes, csodálatos illatú, remek ízű növény. Mi mást is kívánhatnánk tőle? Nos, a hibiszkuszvirág-kivonat egyre népszerűbb bőrápolási összetevő, amely feszesebb, hidratáltabb, fiatalosabb bőrt eredményez.

Régen a hibiszkuszvirágot teákban és szirupokban használták, a mellett, hogy nagyon jó ízük van, betegségmegelőző antioxidánsokat is tartalmaznak. Az indiai ayurvédikus gyógyászat egyik alapanyaga. A virág, amelyet a hajolajoktól a bélgyógyító teákig számos kezelésben használnak, ismert az öregedés gátló hatásairól. De vajon miért fontos összetevője a kozmetikai termékeknek?

A hibiszkuszvirág-kivonat tele van AHA-kkal.

A virágkivonatokat ma már az alfa-hidroxisavak (AHA-k) természetes forrásaként használják a bőrápolási termékekben a pórusok eltömődésének megszüntetésére és a zsíros bőr kezelésére való képességük miatt. A hibiszkuszban található AHA-k, különösen az almasav és a citromsav, gyengéden hámlasztják és ragyogóvá teszik a bőrt. Segíthetnek a hiperpigmentáción és a bőr tisztaságán is.

Sok AHA természetes eredetű, de átmenetileg elvékonyíthatja a bőr felső rétegét, ami érzékenyebbé tesz a napkárosodásra. A hibiszkusz abban különbözik a többi AHA-ban gazdag összetevőtől, hogy ténylegesen segít helyreállítani a bőr UV-károsodását, miközben az AHA-k összes többi előnyét is biztosítja.

Ez a „botox növény”.

A botox, más néven Clostridium botulinum, az idegekből érkező jelek blokkolásával ellazítja az izmokat. Bár hatékony megoldást jelent az öregedés jeleire, jó néhány kockázat és mellékhatás is társul hozzá.

A hibiszkusz egy kicsit másképp és kevésbé invazív módon küzd az öregedés ellen azáltal, hogy korlátozza az elasztáz, a bőrünket feszesen és egészségesen tartó elasztin lebontásáért felelős enzim aktivitását. Az elasztin az a kötőszövet, amely a bőrt az arc izmaihoz rögzíti. Az elasztin megőrzésével és védelmével hosszabb ideig fiatalabbnak és feszesebbnek láthatja arcát.

C-vitamint és antioxidánsokat tartalmaz

A hibiszkusz tele van antioxidánsokkal és C-vitaminnal, amelyek gyógyítják a napozás és a környezetszennyezés okozta károkat. Segít helyreállítani, valamint megfiatalítani a bőrt. A környezeti stresszhatások okozta irritációt is csillapíthatja. Ha hibiszkuszvirág-kivonatot tartalmazó terméket  integrálsz a szokásos éjszakai rutinodba, segíthetsz megnyugtatni az érzékeny bőrt.

A hibiszkuszvirág-kivonatban sok nyálkaanyag található.

A csiganyálka nem az egyetlen ragacsos, elasztint termelő összetevő. A hibiszkuszvirág tele van nyálkával, a szár végén lévő nyálka segít megtartani a nedvességet, és lezárni a bőröd számára nyújtott összes jótékony hatást.