7 borotválkozási hiba, amit talán te is elkövetsz

Itt a jó idő, mitől lesz jó bőrödnek is? Használd jól a borotvádat!


Ahogy kisüt a napocska, biztosan te is szívesen sütkérezel a fényben, mutatsz egy kicsit többet magadból, mint amit szoktál.

Még akkor is, ha amúgy gyantáztatunk, vagy epilátort használunk, akkor is van otthon borotvánk, hogy azonnal megszabadulhassunk a nem kívánt szőrszálaktól.

Tudtad, hogy a jó borotválkozásnak is megvannak a maga szabályai?

Azaz hogyan borotválkozz úgy, hogy a bőröd sima és selymes legyen, benőtt szőrök és egyéb problémák nélkül?

1. Válaszd a legjobb borotvát!

Azt gondolhatnád, hogy a több pengével jobb eredményt is elérhetsz, pedig általában nem így van. 2-3 penge az ideális ahhoz, hogy egészségesen sima legyen a bőröd. Ennél több penge használata esetén ugyan a szőröket a lehető legalaposabban el tudod távolítani, ugyanakkor a bőröd felső rétege is megsérül, és sokkal nagyobb valószínűséggel lesznek benőtt szőreid.

2. Cseréld gyakran a borotvát!

A higiénia nagyon is fontos. A borotva összegyűjti és tárolja az elhalt hámsejteket és a baktériumokat is, ráadásul tompává is válik. Ez pedig a melegágya lehet az irritációnak, pattanásoknak és benőtt szőrszálak keletkezésének.

3. Hámlassz borotválkozás előtt!

Simább és alaposabb borotválást érhetsz el, ha előtte eltávolítod az elhalt hámsejteket. Az eredmény? Selymes bőr, kevesebb baleset, mert a borotva könnyedén siklik a simább bőrödön.

4. Puhítsd a szálakat a borotválkozáshoz!

A borotválkozásnál a habot/zselét/olajat nem érdemes megspórolni. Puhítja a szőrszálakat, amitől a borotvának könnyebb dolga lesz. A bőr is hidratáltabbá válik, azaz kevésbé lesz sérülékeny.

Tudtad, hogy a hajbalzsam az egyik legjobb borotvahab? Nem annyira sűrű, mint a borotvahab, mégis ugyanazokkal a hasznos tulajdonságokkal bír.

5. Túl gyorsan borotválkozol.

A borotválkozásnál az egyenletes húzások és nyomás adják a legjobb eredményt. Ha viszont gyorsan akarsz túljutni a borotválkozáson, akkor előfordulhat, hogy a nyomás és a húzások hossza változik. Így tud a bőröd a leginkább megsérülni.

6. Hidratálj borotválkozás után!

Segíts a bőrödnek mielőbb regenerálódni, és meg fogja azt hálálni! A Benton csiga-méh eszencia segít a bőrödnek gyorsan helyrejönni, akár még sérülés után is, ráadásul az irritációt is csökkenti, nyugtatja. Ideális borotválkozás után.

7. Hordj természetes anyagból készült ruhákat!

Borotválkozás után a bőrödnek fontos, hogy jól tudjon lélegezni, és a műszálas anyagok gyakran megakadályozzák ezt, és így könnyebben alakulnak ki pattanások és benőtt szőrök.

Most már minden adott ahhoz, hogy selymes és puha legyen a bőröd.:)