5 zseniális és meglepő trükk, hogy a legtöbbet hozd ki a sminkedből

Talán nem tudtad, hogy ezekre is van megoldás

Elképzeled. Ott van a fejedben. Olyan gyönyörű. A legjobbat akarok kihozni a sminkedből, és talán a gyakorlatod is megvan, a legjobb technikákat is ismerheted, mégis van pár olyan trükk, ami meghatározza, hogy elégedett leszel-e a sminkeddel. Ez különösen igaz akkor, ha nincs meg minden eszközöd, amire csak szükséged lenne.

Ezekből a fortélyokból hoztunk most ötöt, hogy a lehető legkönnyebb dolgod legyen, amikor meg akarod valósítani azt az elképzelt, gyönyörű sminket saját magadon, bármiből is kell a legjobbat kihoznod.

1. Amitől a szemed igazán életre kel…

A bőr megfelelő előkészítése az egyik legfontosabb lépés. A szemkörnyék ápolására ez különösen igaz. Fogj két fültisztító pálcikát, mártsd szemránckrémbe, majd tedd a hűtőszekrénybe éjszakára (ha bírod, mehet akár a fagyasztóba), hogy reggel, amikor előveszed, és a szemed alatt használod, azonnal felfrissítse, és az ödémát is megszüntesse. Finoman ütögesd bele a bőrbe!

2. Tüntesd el a felesleges rétegeket

Legyen az kőpúder, bronzosító vagy préselt szemfesték, a tetején a rávitt nedvességtől, de főleg olajtól kialakul egy réteg, ami megakadályozza, hogy a felszerelésed úgy használhasd, mint amikor megvetted. Fogj egy ragasztószalagot, és a tapadós részét nyomd rá a púderre, és húzd le. Annyiszor ismételd meg, ahányszor csak szükséges, hogy felszabadítsd a még érintetlen részeket.

3. Az alkohol sokat tehet a sminkedért, de persze nem a bőrödön

A fertőtlenítés garantálja azt, hogy a sminkjeid a legjobb állapotban legyenek. Megelőzi, hogy a baktériumok és gombák elszaporodjanak, és megfertőzzék a szemeidet. Spriccelj alkoholt a szemfestékeidre, majd finoman töröld át őket egy tiszta kozmetikai kendővel!

De az eltört szemfestéked vagy pirosítód is újra használhatóvá válik, ha alkoholt csöpögtetsz rá, majd egy kanállal lelapítod. Hagyd, hogy elpárologjon az alkohol, és újra besűrűsödik.

4. Mentsd meg a szepillaspirálod és a zselé – vagy krémtusodat

Talán nem tudod, de van rá megoldás arra is, hogy az összesűrűsödött és csomósodott szempillaspirálod, és a keményedő zselétusod újra életre keljen. Cseppents bele vagy rá szemcseppet vagy kontaktlencse folyadékot. Ezeknek az összetétele segít lazítani a spirál és a krém textúráját, ugyanakkor szembarát az összetétele. Majd 30 másodpercig fújj rá meleg levegőt a hajszárítóval, és kész is vagy.

5. Az egyik legjobb mattító

Tudtad, hogy a kávéfilter az egyik legjobb mattító. Pillanatok alatt magába szívja a felesleges olajat a bőrről. Érdemes használnod a szemhéjadon is, mielőtt kifestenéd.