5 tipp, hogy szuperül mutass a csoportképeken

Könnyen megvalósítható ötletek, hogy végre elégedett lehess a fotóiddal

Előtted áll egy szezon, amikor egy csomó csoportkép készül majd rólad. Karácsonyi partik, családi összejövetelek (és persze bulik). Amíg a szelfiken te határozod meg, mi is látszik belőled, és hogyan, addig a csoportos fotókon már kétesebb a végkifejlet.

Mit tehetsz, hogy elégedettebben nézd vissza a képeket?

1. Az áll vonala az egyik legfontosabb!

Akár közelebbi kép készül rólad, akár távolabbi, az állad adta körvonal meghatározza hogyan és milyennek látják az arcodat. Nézd csak meg ezt a képet:

A kulcs abban rejlik, hogy told egy kicsit közelebb a homlokod a fényképezőgéphez, az állad pedig finoman engedd le! Fura érzés, ezért érdemes gyakorolni, de nem is kérdés, hogy megéri.:) Pláne mivel amikor mosolygunk, ösztönösen pont az ellenkezőjét tesszük. Felemeljük az állat, és hátrébb hajtjuk a homlokot, pont ugyanúgy tartva a fejünket, mint a modell az első képen.

3. Teremts negatív teret!

Keveseknek áll jól, ha pontosan szemben állnak a kamerával. Csoportképeken ez még furábban jöhet ki, pláne, ha a többiek egy kicsit elfordulnak, azaz garantáltan te leszel az, aki a legszélesebb a képen. Hogyan állj be helyette?

Fordulj el egy kicsit, a súlyod helyezd a hátsó lábadra, az elsőt pedig hajlítsd egy kicsit. Pont úgy, ahogy azt a második képen látod.

3. Teremts negatív teret!

Ha a karod felemeled, és csípőre teszed, azonnal üres tér keletkezik a derekad körül, és máris vékonyabbnak látszol. A sziluetted szép íve mozgalmasabbá is teszi a megjelenésed. Ez is az egyik legelső trükkök közé tartozik, amit a hírességek megtanulnak arról, hogyan pózoljanak a legjobban.

 

4. Sminkelj!

Sminkelj, mégpedig egy kicsit erősebben és bátrabban mint ahogy szoktál. Szájfény helyett válassz inkább rúzst, mégpedig legalább 2-3 árnyalattal sötétebbet az ajkaid természetes színénél. Ha nem rúzsozol, a fotón azt látod majd, hogy a kamera még jobban elhalványította az ajkaid.

A púder szintén hasznos segítőd, és a szemkontúr is lehet erőteljesebb, mert a fényképezőgép abból is visszavesz majd. A pirosító pedig nem csak a mosolyodat, de a szemeid színét is jobban kiemeli, ha ezúttal egy kicsit élénkebb.

5. Adj extra volument a hajadnak!

A fényképezőgép laposabbnak és fakóbbnak mutatja a hajad annál, mint amilyennek te élőben látod, főleg a homloknál. Ha erre tudatosan felkészülsz, és nagyobbra készíted a frizurád a szokásosnál, az arcod finomabbnak tűnik majd, a hajad pedig élettelibbnek.

Neked van különleges trükköd, amit ilyenkor szívesen bevetsz?