5 különleges felhasználási mód az ajakápolódnak, amire talán még nem is gondoltál

Sminkelj látványosan és természetesen. Vagy lenyűgözően.

Ha már egyszer is beszéltél sminkessel vagy elolvastál egy sminkes könyvet, akkor tudod, hogy a legtöbb sminkes kincsünket sokféleképpen használjuk. Nem ragadunk le annál az elképzelésnél, hogy valamit pontosan mire is terveztek, hanem folyamatosan keressük az újabb és újabb gyönyörű megoldásokat.

Így kerül az ajakbalzsam egészen szokatlan helyekre. Azaz 5 különleges felhasználási mód az ajakápolódnak, amire talán még nem is gondoltál. Így lesz a sminked látványosan természetes. Vagy lenyűgöző…

1. Mutasd meg az arccsontodat! De nem mindegy, hogy hogyan…

Az ajakbalzsam fantasztikus lehet arcfényként. Nagyon természetes a hatása, és ha finoman eldolgozod, senki nem mondja meg, hogy a „kiemelés” a bőröd saját fénye, vagy sem.

Hogy mi a titok? Csak oda tedd, ahol a bőröd nem hajlamos a zsírosodásra! A homlok közepére csak akkor vigyél fel belőle, ha a T-vonalad nem szokott olajos lenni. Ütögesd a bőrödbe a gyűrűs ujjaddal, mert az adja a legkönnyedebb nyomást.

Teljesen mindegy, hogy milyen a bőröd tónusa, a balzsam passzolni fog hozzá.

2. Fixáld a szemöldöködet!

Az ajakbalzsam bizony arra is jó, hogy a rakoncátlan szálacskákat megzabolázd vele. Finoman az ujjaddal simítsd át a szemöldököd, mégpedig a kívánt formának megfelelően. A sűrű állagú balzsam nem csupán összetapasztja a szálakat, de divatos fényt is ad a szemöldöknek. Fésüld át bátran, ha túl soknak érzed!

Ha színeznéd a szemöldököd, akkor a szín jöhet a balzsam után, és a festék tud hová tapadni.

3. Természetes szemhéjfény

Nem is olyan régen lett trendi a szemhéjfény, ami nedvesen fénylő hatást ad a szemhéj mozgó részének. Kaphatóak kifejezetten erre a célra készült fények, de akár szájfényt is használhatsz. Az ajakbalzsamnak viszont puhább, lágyabb a fénye, és nem ragasztja úgy össze a szemhéj finom bőrét. Ha egy keveset finoman beleütögetsz a bőrödbe, akkor ez a lágy, puha hatás sokáig megmarad. Felviheted a festetlen szemhéjra, de akár szemfesték alá vagy fölé is.

4. Növeld a szempilláidat ajakbalzsammal!

Igen, jól olvastad. Több jótékony hatása is van az ajakbalzsamnak akkor is, ha a szempilláid kapnak belőle.

Vidd fel finoman a pillákra, alulról felfelé, és máris egy kicsit göndörebbek és fényesebbek! (De csak keveset!)

Jöhet a szempillagöndörítő, amivel erre még rásegítesz. Hagyd, hogy az ápoló olajok hassanak, és felpuhítsák a pilláidat!
A bátrabbak ezután még spirálozhatnak is, de ha nem teszed, akkor is csillagszemeid lesznek.

5. Éljen a csillám!

A csillámzselé is tökéletes alap a csillámpor alá, csakhogy nincs mindig kéznél. Az ajakbalzsam viszont igen. A kis méretű csillámoknak csodálatos alapot ad. És máris kész az alkalmi smink.:)

Próbáltad már valamelyiket? Próbáld ki az áruházunkban kapható Benton Honest ajakápolót.