5+1 szuper szépségtipp különleges alkalmakra

Ha szereted a bókokat, ne hagyd ki!

Te is szereted megtisztelni a különleges alkalmakat azzal, hogy extra energiát fektetsz a megjelenésedbe? Szereted szépnek érezni magad, és tudni, hogy a legjobb formában vagy? Készülj a tippjeinkkel, és menni fog.

1. Ne most próbálj ki valami teljesen újat!

A magabiztosság kulcsa az, hogy szépnek érzed magad. Ha azon aggódsz, hogy a sminked a helyén van-e, vagy irritál egy új összetevő, akkor nem tudod elengedni magad. Azaz próbáld el előre a sminket, és teszteld le extrém körülmények között.

2. Készítsd elő a bőrt!

A koreai nők híresek a szép bőrükről, és ezt annak köszönhetik, hogy a bőrápolásra extra energiát és időt fordítanak. Akár a természetes megjelenés híve vagy, akár az erősebb sminket szereted, ha a bőröd jól hidratált, feszes, nyugodt és életteli, az a külsődben azonnal visszaköszön. A bőröd természetesen ragyog, a sminked pedig tartósabb és jobban áll.

A különleges alkalmak előtt a hámlasztás az egyik alapvető lépés. Szabadulj meg az elhalt hámsejtektől, és hagyd, hogy a bőröd puha és feszes legyen.

Jöhet is a maszk, mely ápolja, vitalizálja, hidratálja és védi a bőröd.

Ezután folytasd a bőrápolás szokásos lépéseivel, szérumokkal kiegészítve. Készen is állsz a továbblépésre.

3. Korrigálj valamit, amit nem szeretsz magadon!

Hétköznapokon is használunk korrektort vagy különleges megoldásokat, hogy elrejtsük, amit nem akarunk megmutatni. Amikor különleges alkalomra készülsz, akkor válassz valamit, amit jobban korrigálsz. Talán ideje kontúrozni az orrodat, vagy külön erőfeszítést tenni azért, hogy elrejtsd a karikáidat. Talán egy primerre van szükséged, hogy ragyogóbb legyen az amúgy fáradtabb bőröd.

4. Emeld ki, ami a legszebb rajtad!

Amikor különleges alkalomra készülsz, akkor azt szeretnéd érezni, hogy a legszebb arcodat mutatod. Ehhez az szükséges, hogy amikor a tükörbe nézel, pont ezt lásd. Nem kell, hogy teljesen új sminked legyen, hanem válassz valamit, amit erősebben emelsz ki.

Talán a szemfestésed hasonló, de a tusvonal drámaibb. Lehet, hogy eljött az ideje, hogy műszempillát ragassz. Máskor is kiemeled az ajkaid? Válassz most hangsúlyosabb színt, vagy készíts színátmenetes rúzsozást.

5. Dolgozz vékony rétegekben!

Akkor lesz tartós a sminked, hogy több, vékony rétegben viszed fel. Mellesleg az eldolgozás is így lesz a legkifinomultabb. Akár szemfestésről, akár alapozásról vagy rúzsozásról van szó, ha vékony rétegekben viszed fel a festéket, akkor kontroll alatt tartod a felvitelt, és összedolgozod a pigmenteket a bőrrel. Ezután jöhet a következő réteg, és nem kell aggódnod a végeredmény miatt.

+1. Púderezz!

Nem kell, hogy sok púdert vigyél fel, de egy kicsit még akkor is érdemes használnod, ha szárazabb a bőröd (Ilyenkor nagyon vékonyan vidd fel, és főleg a T-zónára koncentrálj.). Ez nem csak a smink fixálása miatt fontos, hanem azért is, mert ha fotó készül rólad, akkor egyenletesebben veri vissza a bőröd a fényt, és amikor különösen szép vagy, naná, hogy azt szeretnéd, hogy legyen valami maradandó emléked.

Neked mi a tuti tipped a sikerre?