3 szuper tipp, hogy a szem alatti smink tökéletes legyen

A pandaszemtől a púdercsíkokig

Kevesen vannak olyanok, akiknél a szem alsó részének sminkje nem okoz gondot. Az elkenődéstől a redőkbe futó festékig több dolog is okozhat problémát. Pedig pont ez a terület az, ami az egyik legmeghatározóbb az arc üdeségének, feszességének megmutatásakor.

Hogy tudod a legjobbat kihozni a szem alatti karikák, redők, vagy elkenődött festék ellenére?

1. A megfelelő korrektor a megfelelő időben

A szem alá – hacsak nincs szükségünk extra erős fedésre – a legideálisabbak a folyékony korrektorok. Mivel könnyedek, és a fényt is jótékonyan verik vissza az egész arc üdébbnek, fiatalabbnak tűnik utánuk.

Erősebb szemfestés estén érdemes a szemfestés után, de még a spirálozás előtt felvinni, hogy egyrészt a lehullott, sötétebb szemcséket letörölhesd korrektorozás előtt, másrészt a korrektor lágyítja a szemfestés élét, puhábbnak mutatva ezt a rész.

2. Süsd meg a púdert!

Ha viszont a szemfestés előtt egy jó adag púdert viszünk fel a szem alá, könnyen le lehetett törölni a ráhullott festékszemcséket, másrészt a szemfestés ideje alatt a púder szépen összedolgozódott a korrektorral ezt hívják úgy, hogy „megsült”, és a felesleget letöröltük. Ez a kombináció sokáig biztosítja azt is, hogy a korrektor a helyén maradjon, anélkül, hogy a kis redőkben összegyűlne.

A púder akkor is hasznos lehet, ha a szempillaspirálod vagy szemceruzád hajlamos elkenődni. Mivel leköti a felesleges olajat, a festék nem kezd el oldódni.

Ha nálad fokozottan előfordul a panda hatás, érdemes megfontolnod, hogy a szemceruzát mindig fixálod egy kis púderrel, és két réteg szempillaspirál közé is felviszel egy kevés púdert, hogy maximalizáld a festék pillákhoz tapadását.

3. A segítőd, akit még biztosan nem vetettél be

Talán nem szereted a púdert a szem alatt, mert száraz a bőröd vagy irritál vagy nem jó érzés bánni vele… Akkor is van megoldás, ami nem más mint a mattosító papír. Nem csak arra használhatod, hogy napközben felitasd vele a felesleges zsírt a bőrödről, hanem arra is, hogy a szem alatt fixáld a korrektort.

Amikor a mattosító papírt a felvitt korrektorra nyomod, az felitatja az ott lévő olajat, és úgy fixálja a korrektort, hogy egyáltalán nem nehezíti el a területet, ahogy például a púder tenné. A végeredmény pedig az, hogy a korrektor könnyedén fedi le a karikákat, és a festék szépen a helyén marad. Zseniális.:)