3 szuper hatásos trükk, hogy a legjobbat hozd ki a nyári bőrápolásból!

Kerüld el az egyik leggyakoribb hibát, és igazítsd a bőrápolásodat az aktuális körülményekhez! Mit tehetsz a bőrödért nyáron anélkül, hogy a teljes bőrápolási rutinodat megváltoztatnád?


Sokat kísérletezünk azzal, hogy megtaláljuk a legtökéletesebb bőrápolási rutint. Hogy megtanuljuk, mire van a bőrünknek szüksége. Hogy azokat a kombinációkat használjuk, amik erősítik és nem gyengítik egymás hatását. Te is ide tartozol?

Minden szép, és a bőröd ragyogó, életteli és csodálatos. Egy ideig. Aztán mintha valami megváltozna. Szép, de mégsem annyira, mint korábban… És azon kezdesz el gondolkozni, hogy mi lehet a gond. Eszedbe jut az (a tévhit), amit korábban már sokszor hallottál, hogy ha egy ideig használsz egy kozmetikumot, a bőröd megszokja, és már nem lesz hatásos.

És elkezdesz új kozmetikum után kutatni. Pedig a bőröd nem unta még a régit.

Mégis mi történik egy idő után a bőröddel?

Az életedben minden folyamatosan változik. Hogy mennyi ideig van világos, hogy milyen a hőmérséklet, hogy mennyire hideg vagy meleg szél fúj, hogy szárazabb vagy nedvesebb-e a levegő, hogy mennyi pollent lélegzel be, hogy milyen szennyeződésekkel találkozol, hogy mivel táplálkozol, a hormonjaid állapota…

És ezek mind befolyásolják, hogy a bőröd milyen állapotban van, ahogy azt is, hogy mire van ahhoz szüksége, hogy a legjobb formában legyen. És mielőtt arra gondolnál, hogy a teljes bőrápolási rutinodat meg kell változtatnod, szeretnélek megnyugtatni, hogy ez nem így van.

Elég pár okos változtatás, és a bőröd dorombolni fog örömében...

Mégis mit tehetsz a bőrödért nyáron anélkül, hogy a teljes bőrápolási rutinodat megváltoztatnád?

1. Itasd meg a bőrödet hidratáló permettel!

És habár ez csak egyetlen pontnak tűnik, több ponton segít a bőrödnek. Ez a nedvesség az a nedvesség, amit a bőröd jól hasznosít. A hidratáló permet szemben a sima vízpermettel, nem szárít, hanem nedvességgel látja el a bőrödet.
A hialuronsavas krémeid és esszenciáid jobban működnek.
A bőröd úgy jut energiához és feltöltöttséghez, hogy nem nehezedik el, ami ilyenkor kulcskérdés.
Smink fölött is bátran alkalmazhatod.

2. Ne spórolj a paskolgatással!

Ez talán az egyik legmeglepőbb tipp lehet. Mégis mit jelent, hogy ne spórolj a paskolgatással? Amikor apró, kis pofonocskákat adsz magadnak, a bőrápolási rutinod hatékonysága sokat javul. A vérkeringésed élénkül. A bevitt krémek a kis „mikromasszázsnak” köszönhetően jobban felszívódnak.

Ez csak ilyen mondvacsinált dolognak hangzik. De tudtad, hogy Elizabeth Arden egy kis „pofozgatógépet” készíttetett magának, és használt folyamatosan, hogy a bőre a lehető legjobb állapotban legyen. Nem feltétlenül van szükséged egy gépre. A paskolgatást kézzel is hatásosan el tudod végezni.

Hogy miért van ennek nyáron több jelentősége? Mert a bőrödnek könnyedebb kozmetikumokra van ilyenkor szüksége. Minél folyékonyabb, lazább a textúra, annál többet jelent ez a paskolgatás az arcodnak. Próbáld ki!

3. Használd bölcsebben a táplálóbb krémeket!

Szereted a gazdagabb hidratálódat, és csodákat művelt a bőröddel télen, amikor pont erre volt szüksége, de most túl sok a bőrödnek? Nem kell félretenned. Sőt, ha okosan használod, a bőröd imádni fog érte.

Adj a gazdagabb, dúsabb krémedhez olyat, ami azonnal turbózza a bőrödet. Ez pedig egy olyan zselés hidratáló, ami könnyebbé, hidratálóbbá, gyorsabban felszívódóbbá teszi a krémedet.

Mégis mit adj a megszokott krémedhez, hogy az egy igazi bomba legyen, akkor is, ha meleg van, a ha a bőröd szomjas, de nem visel el semmi töményet?

Például:
Ha a bőröd érett, és feszesnek, feltöltöttnek akarod tudni, akkor a te kiegészítőd az It's Skin Pure Moisture arckrém. A bőröd úgy issza majd a keveréket magába, hogy nem győzöl csodálkozni. :)

Ha a bőröd szuper érzékeny, esetleg leégtél picit, akkor keverj a szokásos hidratálódhoz egy kis Benton Goodbye Redness Centellás gélt. Gyorsan nyugtat és a bőröd megtelik energiával.

Ha szeretnéd a csiganyálka jótékony hatását kiélvezni, akkor a keverékhez a PAXMOLY Jeju 100 csiganyálas bőrnyugtató gélt érdemes választanod.

És persze ezután jöhet a paskolgatás. :)

Add a bőrödnek mindig azt, amire éppen a legnagyobb szüksége van.