3 egyszerű és természetes eszköz, ami lényegesen hatékonyabbá teszi a szépségápolási rutinodat

Szépülj úgy, ahogy azt az okosok csinálják. Mi az a 3 természetes dolog, amitől a bőröd szebb, hidratáltabb és feszesebb lesz?


Nem feltétlenül a pénztárcád méretén múlik, hogy mit tehetsz azért, hogy a bőröd szebb legyen. Használj olyan okos megoldásokat, amik megsokszorozzák a befektetett energiádat, természetesek, és ráadásul még nem is kerülnek sokba.

1. Selyem párnahuzat

Az eszköz, ami természetes, csak egyszer kell beruházni rá (és akkor sem feltétlenül sokat), nem kerül idődbe vagy extra energiádba. Naponta több órát ér a bőrödhöz, és többet tehet a szépségedért, mint gondolnád.

Amíg a hagyományos, magas pamut tartalmú párnahuzat az éjszakai alvás alatt beszívja a nedvességet a bőrödből és a hajadból, addig a selyem kíméletesebben bánik veled. Reggel puhább és hidratáltabb bőrrel ébredsz, a hajad pedig kevésbé lesz kócos.

Én ma már minden utazásra magammal viszem a selyem párnahuzatomat. Ami így több szempontból is praktikus útitárs.

2. Gua sha masszírozó

A masszázs mindenféle segédeszköz nélkül is sokat tehet a bőrödért, ezért mindenképpen ajánljuk. Az ősi, kínai eszköz ma is népszerű, ezt pedig a hatékonyságának köszönheti. Egyszerű, kicsi és könnyen magaddal viheted. Sok mindenből készülhet, de a kozmetikai célra használt gua sha talán legelterjedtebb alapanyaga a jade. Egyesek szerint egy dunsztos üveg fedele is lehet hatásos, ha az ívei megegyeznek az arcod íveivel. Én személy szerint inkább a jade masszírozóra szavaztam.

Ha a püffedtség okoz problémát, akkor érdemes a gua shát hűtőben tartanod, hogy amikor reggel előveszed, a hűvössége segítsen feszesebbé tenni a bőrödet.

A masszázs segít a nyirokkeringés javításában, az arcodat feszesebbé teszi. A bőröd oxigén ellátását javítja. Az eredmény már az első használat után is látható.

A módszer hátránya, hogy a bőröd kipirosodhat, ezért finoman használd. És semmikép se hagyd ki a nyakadat a masszázsból.

Nem tudod, hogyan csináld?

Nézd meg ezt a videót!

3. Konjac szivacs

A konjac szivacs az az eszköz, amit minden 3. hónapban boldogan veszek meg, mert tudom, hogy természetes és élvezem a hatását. Akár még arclemosó nélkül is hatékonyan és mélyen tisztítja a bőrömet, de azért szívesebben használom lemosóval, amiből egyébként sokkal kevesebb kell. A sminkem lemosása könnyű és gyors a segítségével.

Nekem számít az, hogy teljesen természetes, és összevágva néha a virágföldhöz teszem, mert nagyon jót tesz a virágoknak.

A konjac szivacs választékunkat itt találod.


Használod valamelyiket?