3 dolog, amit kihagysz a koreai bőrápolási rutinodból, pedig nem kellene...

Az apró dolgok a bőrápolásodban, amik mégis látványos eredményeket hoznak.


Azt már eddig is tudtad, hogy a jól összeállított koreai bőrápolás csodákra képes. Sőt akár tapasztaltad is, hogy milyen sokat tehetsz a bőrödért, ha tudatosan, és a megfelelő kozmetikumokkal ápolod.

De van tovább is. Három apró extra dolog, ami nagyon is sokat jelenthet abban, hogy a bőröd telt, hidratált, feszes és egészséges legyen. És persze, hogy a ráncok miatt se kelljen aggódnod.

Mi az a három extra dolog, ami még hatékonyabbá teszi a koreai bőrápolási rutinodat?

Hidratáló permet a lépések között

A hidratáló permet és a bőröd a lehető legjobb barátok lehetnek. Ezért is lapul belőle legalább egy minden koreai nő táskájában, és a fürdőszoba polcán. Csakhogy nem csak napközben az extra hidratálásban segíthet egy jó permet, hanem a rutinod szuper hidratáló adaléka is lehet.

A tonert követi a szérum vagy az esszencia. Ezután pedig jöhet a hidratáló permet, amit finoman belepaskolsz vagy nyomsz a bőrödbe. Aztán a következő lépés: egy maszk, talán a hidratáló. A hidratáló permet nedvessége pedig egyrészt növeli a bőröd nedvességszintjét, másrészt az után lévő hatóanyagok is könnyebben beszívódnak.

Mini maszk stratégia

A bőröd nem feltétlenül ugyanazt az ápolást és ugyanazokat a hatóanyagokat igényli a teljes arcon. Pont ezért kerültek a fókuszba újabban a mini maszkok, azaz csak azokra a területekre használni a maszkot, ahol valóban szükség van rájuk, és nem az egész arcon. Akár 3 különböző maszk keverék is kerülhet egy időben így az arcra, maximálisan kihasználva a lehetőségeket és mélyen táplálni, egyensúlyba hozni a bőrt egy időben.

Extra esszencia a fátyolmaszkodon és a jade roller

A fátyolmaszkokat pedig leginkább azért szeretjük, mert rengeteg a folyékony, könnyen hasznosuló esszencia bennük, amit aztán a fátyol finom nyomása segít hatásosan és mélyen a bőrbe juttatni.

Hogy lehet ennél jobb is?

Igen, lehet, ha a bőrödet előzőleg egy másik esszenciával vagy szérummal már kezelted, és így értéket adsz a a fátyolmaszkodhoz.

És még nincs vége.

Vedd elő a jade rollered, és finoman görgesd át a fátyolmaszkon, hogy még jobban segítsd a beszívódást. A bőröd jóllakott és sima lesz.