Zöld a szemed? Ezekkel a színekkel emeld ki a legjobban!

A legelőnyösebb árnyaltok zöld szemhez, azaz a natúrtól a vagányon át az alkalmi sminkig

A zöld szem nagyon trükkös tud lenni, és gyakran színváltósm hol szürkés, hol kékes. Aszerint változik a tónusa, hogy éppen milyen a hangulatunk, vagy… a sminkünk.:) Most a szemfestésről lesz ugyan elsődlegesen szó, de a pirosítód is sokat tehet azért, hogy a tekinteted még inkább életre keljen.

Mik a legelőnyösebb színek a zöld íriszhez?

(Mielőtt továbbmennénk, fontos megemlíteni, hogy a mogyorózöld (azaz a zöldesbarna) szem majd külön cikket kap.)

A színkör most is jó szolgálatot tesz nekünk. Ahogy az más szemszíneknél is igaz, érdemes megnézni, milyen árnyalatokat találunk a színkör szemközti oldalán. A zöld színnel szemben olyan árnyalatok vannak, amikben van egy kis piros. De ki az, aki piros szemfestést használ (a vagányakon kívül?)? Nagyon, de nagyon sokan. Csak éppen nem tiszta pirosat, hanem olyan árnyalatokat, amikben van piros. Mint például a pink, a bordó, a rozsdaszín, a burgundi, a lila…

Ha pirosas szemfestést használsz, nem tűnik majd pirosnak a szemed?

A pirosas és pinkes árnyalatok körültekintést igényelnek. Ha sötét kontúrt használsz, akkor a szemed ragyogni fog, de nem tűnik majd pirosasnak. A bronzos és rozsdás szemfestés titka ugyanez. A zöld szem ezzel az erős kontúrral álomszép lesz, különösen, ha egy kis korallos árnyalatot csempészel a mélyítővonal fölé.

Milyen zöld az ideális a zöld szemhez?

Amikor az ideális zöldet keresed, válassz olyan zöldet, ami a szemedben is megtalálható, de nem a domináns árnyalat. Ha a zöld szemedben vannak arany pettyek, akkor a melegebb zöldek különösen jól állnak majd. A szín sötétsége vagy világossága attól függ, hogy mennyire élénkek vagy éppen finomak a színeid. Minél élénkebbek, annál jobban illenek hozzád az élénk zöldek.

Milyen a legelőnyösebb natúr smink zöld szemhez?

Minél lágyabb árnyaltú az íriszed színe, az ideális natúr szemfestés is annál kevésbé piros. A fahéj, a karamell, némi krémszínnel tökéletes választás.

És ha elegáns szemfestést szeretnél?

Az éjkék és a metálfényű fekete, a gránátvörös és az élénkebb lilák mind lélegzetelállítóak. Pláne, ha ezüsttel vagy arannyal kevered őket. A tusvonal nem csak fekete lehet, hanem királykék és burgundi is.

Nyáron barna vagy, és ahhoz keresed a legjobb szemfestést?

A korall és bronz keveréke álomszépen mutat rajtad. A bronz egy kis jégmadárkékkel egyszerre hűvös és tüzes. Emlékezetes kombináció.

 

Neked mi a kedvenc kombinációd zöld szemre?