Te jól spirálozol?

Mert ahány szem, annyi különleges igény. Így fesd ki a szempilláidat mesterien!


Melyik az a sminkcucc, ami szinte minden nő kelléktárában megvan?
Naná, hogy a szempillaspirál.
És folyton keressük az igazit, új típusokat, márkákat próbálunk ki.

Miért?

Mert a szempillaspirál nem csak látványos, de pont azt emeli ki rajtad, ami a lehető legegyedibbé és különlegesebbé tesz: a tekintetedet.
Most abban szeretnénk segíteni neked, hogy a legjobbat hozd ki a spirálozásból, és ezekkel a tippekkel aratni fogsz!

1. A spirálozás már azelőtt elkezdődik, hogy a szempillaspirált a kezedbe vennéd.

Az egyik leghatásosabb eszköz, amit a sminkoktatások után a „tanulók” azonnal elkezdenek használni, az a szempilla-göndörítő. Azonnal nagyobbnak, feszesebbnek és üdébbnek mutatja a szemed.

A szempillák vagy egyenesen állnak, vagy a végük enyhén felfelé kunkorodik. Amikor a szempilla-göndörítővel formára igazítod őket, akkor sokkal nagyobb részük kunkorodik felfelé, azaz olyan, mintha sokkal nagyobbak és hosszabbak lennének. A szempillaspirál nem csak kiemeli ezt, de fixálja is, hogy sokáig élvezhesd a hatást.

2. Hogyan válaszd ki a jó szempillaspirált?

Azt hiszed, hogy ez olyan könnyű kérdés, mert vannak jó spirálok, meg nem olyan jó spirálok, de az az igazság, hogy ez nem teljesen igaz. Ahány ízlés, szempilla és szemforma, és persze annyi „ideális” szempillaspirál.

Ha kontaktlencsét viselsz vagy nagyon érzékeny a szemed, akkor valószínűleg a göndörítő szempillaspirál lesz számodra a legtökéletesebb választás. A dúsító és a hosszabbító spirálok gyakran extra „szálacskákat” (fillerek) tartalmaznak, amik a szempilláidhoz tapadva adnak extra hosszt és vastagságot. Ezzel az a baj, hogy előfordulhat, hogy ezekből a szálacskákból egy-egy a szembe kerül, és irritációt okoz. Ezért válaszd inkább a göndörítő spirált, ami viaszosabb, és jobban „tartja” a szempillákat.

Valószínűleg akkor is ideálisabb választás, ha szemüveges vagy, hogy az extra emelés nagyobbnak mutatja a pilláidat, ugyanakkor távol tartja a festéket a lencsétől.

3. Mitől nem kenődik el a szempillaspirálod?

Gyakran találkozom azzal a problémával, hogy mit csináljanak azok, akiknek könnyen elkenődik a spirál festékanyaga a szemük körül. Meglepő módon nem feltétlenül a vízálló szempillaspirál ilyenkor a legtökéletesebb választás, mert az elkenődést nem feltétlenül víz okozza, hanem a bőr melege, az extra olaj és gyakran a szem különleges formája. Olyan festékre van szükség, ami gyorsan szárad, és – talán most meglepődsz – langyos vízzel lemosható. Az ilyen spirálok gyakran jobban viselik a kihívásokat, és stabilabbak a társaiknál.

Szintén sokat segít, ha a szem alatt és a szemhéjon is használsz egy kevés áttetsző púdert. Ha dúsabb pillákra vágysz, akkor az első réteg festék után jöhet egy kevés áttetsző púder a szempilláidra, majd az újabb réteg festék következik. Voilá! Dús és tartós szempillák.

4. Hogyan spirálozz helyesen?

Ha alul és felül is spirálozol, akkor először az alsó pillákkal kezdd. Ha ugyanis fordított sorrendben tennéd, a felső pilláid még nedvesek lesznek, te pedig az alsó szempillák festésekor önkéntelenül is felfelé nézel kicsit, és sokkal könnyebben elkenődik a festék a szemeden.

Mindig nézd meg, hogy mennyi festék van a szempillaspirálod keféjén. A felesleges távolítsd el! Ne a spirál nyílásán húzd át, hanem egy tiszta papírzsepin vagy papírtörlőn.

Vékony, tiszta rétegekben dolgozz!

A spirálkefét vidd alulról a lehető legközelebb a szempilláid tövéhez, és Z alakban húzd a pilláid vége felé, hogy a pillák oldalára több festék kerülhessen, mint a tetejére vagy az aljára.

Mért?

Mert a pilla tetején lévő extra festék lenyomhatja a szempilládat, az oldalán lévő viszont testesebbnek mutatja.

Több rétegben vinnéd fel a spirálod? Akkor az egyik szem után spirálozd a másik szemed. Majd ezután térj vissza az első szemedre, majd a másodikra?

Mert így az első rétegnyi spirálnak van egy kis száradási ideje, így nem ugyanazt a festéket maszatolgatod. Ha túl sokáig vársz a száradással, csomós lesz a felvitel. Azaz éppen egy kevés száradásra van szükség, nem többre, nem kevesebbre.

5. Amit soha, de soha, de soha ne csinálj! Soha.

Ha spirálkeféd túl kevés festéket vesz fel, ne kezdd el pumpálgatni a tubusba, hátha így sikerül. Ez az egyik legbiztosabb módja, hogy a festék még rosszabb állapotba kerüljön, mert levegőt pumpálsz bele. Ha a festék nem elég, akkor sajnos a spirálod már valószínűleg a végét járja.

(Ez alól az egyetlen kivétel, ha tél van, és a spirálodat valami hideg helyen tárolod, és megdermed benne a festék. Ilyenkor a lezárt tubust állítsd annyi meleg vízbe, ami majdnem a kupakig ér, és hagyd hogy egy picit lágyítson a festéken. De soha ne hígítsd a festéket! Ez befolyásolja a száradást, és az elkenődés esélyét.)

Van tuti tipped? Oszd meg velünk!