Mitől lesz a sminked nyáron is tartós?

A leghatékonyabb tippek a legnagyobb forróság idejére.


Mégis kinek van kedve a legnagyobb kánikulában sminkelni? Egy csomó mindenkinek. Talán inkább úgy érdemes mondani, hogy a kánikula ellenére is sminkelünk. Mert szeretjük. Mert jó érzés színeket viselni, kiemelni a szépségünk egyedi oldalát.

De ha már egyszer gyönyörűt alkottunk, akkor mégis hogyan védjük meg a sminkünket?

1. A szép és tartós smink a bőrápolásnál kezdődik

Minél egészségesebb és üdébb a bőröd, annál kevesebb festékre van szükséged. Márpedig a kevés festék tartósabb. Ha a bőröd jól hidratált, akkor simább, és elég egy kevés szín ahhoz, hogy kiemeld. Nyáron válassz könnyedebb kozmetikumokat, és kerüld az olajakat. Különösen jó szolgálatot tesznek most a bőr faggyúműködését kiegyensúlyozó bőrápolók, ugyanis megakadályozzák, hogy az arcod zsírosabb legyen, és a sminked elkenődjön.

2. Használj primert!

Az a legjobb aen, hogy a kiegyenlíti és optimalizálja a bőrödet. Szuper sminkalap, főleg ha keveset használsz belőle egyszerre. A sminked egyöntetűbb, simább, hibátlannak tűnő.

3. Válassz minőségi alapanyagokat!

Mivel Koreában extrém párás a levegő, és forró a nyár, így a sminknél alapvető elvárás, hogy a nehéz körülmények ellenére is gyönyörű maradjon. A szemöldökfilcek több napig is bírják.

4. Rétegezz!

Minél kevesebb festéket viszel fel egyszerre, annál tartósabb lesz a sminked. Így dolgozz vékony rétegekben, és csak oda vigyél fel többet, ahol valóban szükség van rá. Szintén hatásos, ha a krémes állagot púderrel fixálod. Ez nem csak a BB krém púder párosításra igaz, de a szemceruza vagy krém tus szemhéjpúderrel a tetején szintén extra tartós lesz.

5. Hidratáló permet a fixálásért!

A hidratáló permetek minden táskában ott figyelnek Koreában. Ugyan nem a smink miatt feltétlenül, hanem a hidratáló hatásért, ugyanakkor a finom permet a sminkre spriccelve ahogy párolog, segít a smink rögzítésében is. Csak várd meg, amíg megszárad, addig ne nyúlj hozzá!

Van kedvenc sminktartósító tipped? Oszd meg velünk!