Legyenek a te ajkaid a legszexibbek

Jön a bordós rúzsok szezonja. Legyenek a te ajkaid a legszexibbek!

Emlékszem még rá, milyen volt vágyakozni a gyönyörű, telt színű, rúzsos ajkak után, amiket a reklámokban láttam. Pláne, mert nekem kisebb szám van, és az a típus is vagyok, akiről nagyon gyorsan lekopik a rúzs. Ezért, amikor sminkelést tanultam, alig vártam, hogy majd megtalálom a tuti tippet, ami segít a tartós és szép rúzsozást megtalálni. Kiderült, hogy nem egy tipp kell, hanem a megfelelő lépések sorozata. (Persze azért nagyon sok múlik a rúzs minőségén is.)

1. Radírozás

Amikor először próbáltam ki az ajakradírt, lenyűgözött az eredmény. A puhaság, a teltség. Pedig nem is igazán szoktak kiszáradni az ajkaim. Azóta a fontos alkalmak előtt nem hagyom ki a repertoárból. A végeredmény ugyanis élesebb ajakkontúr és szebb felület.

2. Ajakápoló

A radírozás után, de még a sminkelés előtt viszem fel az ajakápolót, mégpedig gazdagon. Így amire a rúzsozáshoz jutok, bőven van lehetősége a tápanyagoknak felszívódni.

3. Zsírtalanítás

Jó dolog az ajakápoló, de nem érdemes közvetlenül rámenni a sminkkel, mert ahelyett, hogy tapadna a festék a szánkra, garantáltan összevissza csúszkál. Egy zsepivel vagy kozmetikai kendővel itassuk fel az ajakápoló maradványait!

4. Primer

A primer vagy báziskrém nem a kötelező lépések közé tartozik Inkább amolyan opciós lehetőség. Egy leheletnyi mattító primer megdobja a rúzs színét, finomabbá teszi az ajak felületét, és jobb tapadást biztosít. Egy gyöngyházas vagy hidratáló primer pedig az érettebb ajkaknak puhább, lágyabb hatást ad.

5. Kontúrceruza

Ismerek olyat, akinek egyáltalán nincs szüksége kontúrceruzára. Telt, jól definiált, dús ajkai vannak. A rúzs is csodásan tapad rá. Ők kihagyhatják a kontúrceruzát. Minden más esetben azt javaslom, hogy használjuk inkább, és ne „csak” az ajkak körvonalán, hanem az egész szájon. Egy vékony réteg ceruza, amit aztán egy zsebkendővel rányomogatunk az ajkakra optimális alapot képez a tartós rúzsozásnak, és nem fog az ajkak közepéről lekopni a rúzs. Emiatt olyasmi kontúrceruzát javaslom, mint amilyen a rúzs maga, vagy annál egy kicsit világosabbat.

6. Rúzsozás

Azért eljutottunk ide is.:) Leginkább ecsettel szeretek rúzsozni. Kiemelhetném azt, hogy mennyivel precízebb, mint a tubusból dolgozni, hogy higiénikusabb is, de az egyik fő érvem mégis inkább az, hogy az ecsettel jobban belenyomjuk a rúzst a bőrbe, ettől pedig sokkal tartósabb lesz.

7. Púderezés

Egy zsepivel leitatom a rúzs egy részét (a sminknél a tartósság kulcs mindig a több, vékonyabb rétegben rejlik), majd jöhet rá egy leheletnyi púder. Sötétebb rúzsoknál a púder helyett gyakran inkább pirosítót vagy a rúzs színével megegyező szemhéjpúdert szoktam felvinni. Az ujjammal finoman beleütögetem.

8. Rúzsozás

Újabb rúzsozás következik. Ettől lesz szép, puha, telt a végeredmény. Az ajkak közepére jöhet egy kevés világosabb rúzs vagy egy kis szájfény, és sokáig megőrizzük ezt a gyönyörű, hipnotikus, divatos hatást.

+tipp

Ha még inkább ki szeretnéd emelni a sötét rúzs színét és formáját, egy vékony és precíz ecsettel fuss át a kontúron, hogy éles és drámai kontrasztot adj a színnek.

Kipróbálod majd az őszi, sötét rúzsos trendet?