Így készülnek a trendi, színátmenetes, ragyogó ajkak koreai módra

Az eredeti módszer fortélyai

A koreai sorozatokból indult világkörüli útjára ez a sminktrend, ami a kifutókon drámaibb a hordható sminkek körében pedig ragyogóbb változatban készül. Viszont bármilyen jól is néz ki, nem könnyű olyan természetesen finom hatásúra készíteni, mint ahogyan azt az inspiráló képeken látod. De lehet natúr, lehet üde vagy élénk hatású, ezzel a módszerrel te is csábítóan nedves, dús ajkakat sminkelhetsz magadnak.

1. Készítsd elő az ajkakat!

Azaz radírozz és hidratálj! Ezt a rúzsozási technikát mindenképpen puha és jól hidratált ajkakon alkalmazd, hiszen ellenkező esetben nem tudsz szép átmeneteket létrehozni, és azt hagsúlyozod, amit el szeretnél rejteni.

Miután leradíroztad az ajkaid tegyél rá elég ajakbalzsamot (a Benton Honest ajakáplót ajánljuk), majd készítsd el a smink többi részét. Mire a szájhoz érsz, már lesz elég ideje az ajakápolónak, hogy kifejtse a tápláló hatását. Mielőtt továbbhaladnál harapj egy papírzsepire, és töröld le a felesleges zsírt, hogy a sminknek stabil alapot adj!

2. Tompítsd az ajkak színét!

Kenj BB krémet az ajkaidra, hogy a színe az eredeti bőrtónusodra hasonlítson. A Purito Cica BB krém például különösen alkalmas erre a feladatra. Ez az egyenletes alap kiemeli majd a színek közti átmenetet.

3. Vidd fel a színt az ajkak közepére!

Az ajakszínezők a legalkalmasabbak erre a célra, de persze ha éppen nincs kéznél, egy rúzs is megteszi. Vidd fel az ajkak közepére, elég helyet hagyva a natúr körvonalnak. A koreai oldalakon nem az ujjunkat vagy ecseteket ajánlanak az átmenet kialakítására, hanem vattapálcikát. Az ujjad túl nagy a finom átmenethez, míg az ecset túl éles. A vattapamacs ellenben pont annyi nyomást és finomságot ad, ami segít a kialakításban.

Ha két színt is fel szeretnél vinni, akkor előbb a világosabbat tedd fel, nagyobb felületre középre, majd jöhet a sötétebb ennek a középpontjában, majd persze dolgozd el vattapálcikával!

4. Gyöngyházfény

Pont az ilyen apró kis trükkök teszik igazán látványossá a sminket. Egy kevés, gyöngyházfény az átmenetet lágyabbá teszi, a színeket összehozza. Vidd fel az egész szájra!

5. Áttetsző szájfény

Ez az az ajakfestés, ahol az áttetsző szájfények végre szerephez jutnak, de ne tedd fel mindenhová, csak és kizárólag a ajkak közepe legyen a fókuszban!

Kész a divatos, színátmenetes ajkad úgy, ahogy azt eredetileg Koreában kitalálták.